Afleveringen

Licht Op Trauma Podcast | #7 Dit zou iedere coach/therapeut moeten weten

We mogen leren dat als we veiligheid willen bieden aan de cliënt, we extreem voorzichtig moeten zijn met waar we onze aandacht op richten. In deze aflevering deel ik over hoe de juiste aandachtsturing ruimte geeft aan je cliënt en daarmee veiligheid.

Veel therapeuten zijn vaak te invasief met hun aandacht waardoor ze bij cliënten onbedoeld dissociatie en bevriezing kunnen bevorderen. Hoe kan jij jezelf als instrument inzetten om je cliënt veiligheid te bieden? Je hoort het in deze aflevering.

Licht Op Trauma Podcast | #6 Welk nummer is dat aan het bein en einde van de Podcast? Hier is: Arise again!

In deze podcastaflevering deel ik, op veler verzoek, het verhaal achter het nummer dat ik in de podcast gebruik én laat ik het nummer ook in zijn geheel horen.
Heel veel luisterplezier.

Licht Op Trauma Podcast | #5 Terugblikken Met Therèse: Hoe Was Haar LET Reis?

In deze aflevering ga ik in gesprek met Therèse van der Worp. Zij volgde de LET opleiding (Lichaamsgerichte Energetische Therapie).
In dit open, eerlijke en kwetsbare gesprek krijg je een kijkje in de opleiding door de ogen van Therèse.
Waar stond ze en wie was ze vlak voor ze de opleiding instapte? En waar staat ze nu, na de opleiding?

Licht Op Trauma Podcast | #4 Mijn Waarheid Over Familieopstellingen/Systemisch Werk

Familieopstellingen hebben mijn hart gestolen, al sinds 2014 werd ik verliefd op dit prachtige werk en volgde ik mijn eerste opleiding in systemisch werk. Toen wist ik nog niet wat ik nu weet over trauma. Veel familieopstellers werken te weinig trauma sensitief en kunnen hierdoor onbedoeld en onbewust hun client her-traumatiseren. Dat is mij overkomen in daar deel ik met je over in deze aflevering. Wat mij betreft is het een must dat iedere opsteller kennis van trauma heeft.

In deze aflevering deel ik mijn ervaring en waarheid: veel opstellers werken te weinig trauma sensitief en hebben te weinig kennis van trauma. Kan iedereen een opstelling begeleiden? Ja, of nee? In deze aflevering hoor je mijn antwoord en ervaring.

Licht Op Trauma Podcast | #3 Een Belangrijke Sleutel Op Weg Naar Heling

Misschien moeten we eerst beseffen dat we gebroken zijn om te kunnen helen…
Realisatie is essentieel om te kunnen helen maar tegelijk één van de grootste uitdagingen bij het verwerken van trauma.
In deze aflevering ga ik diep in op facetten van realisatie en hoe deze vaak vergeten factor de reden kan zijn dat therapie stagneert. Ontdek wat realisatie is en wat inzicht in realisatie voor jou kan betekenen.

Licht Op Trauma Podcast | #2 Verborgen Trauma En Doorgaan Met Doorgaan

Trauma gaat over het uit verbinding zijn met jezelf, de ander en met het leven. In deze aflevering deel ik in een notendop wat trauma is en hoe je na trauma niet meer echt leeft maar vooral overleeft.
Dit is een ode aan onze beschermdelen en geeft inzicht in hoe trauma ons dagelijks leven (onbewust) beïnvloed. Misschien ontdek je meer over jezelf, je delen en over sluimerend en verborgen trauma.

Licht Op Trauma Podcast | #1 Mijn Leven In Vogelvlucht

In deze podcast maak je kennis met mij. Wie ben ik, wat doe ik en vooral waarom?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe content? Schrijf je in voor ons E-zine Puur.

Ja, stuur mij vanaf nu het E-zine Puur

*Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.