Hoe kan je de ander bereiken wanneer praten niet lukt of niet voldoende blijkt te zijn? Ik neem je graag mee naar de laag achter de woorden. De laag waar het lichaam de ruimte krijgt om te vertellen.

Dit traject is bestemd voor professionals die bereid zijn tot een diepe ontmoeting met zichzelf en hun cliënten. Je bent ervan overtuigd dat er meer nodig is dan praten alleen. Als je diepe wonden wilt helpen helen dan is een lichaamsgerichte en holistische aanpak essentieel.

Ben je geïnteresseerd in een no-nonsense en lichaamsgerichte benadering? Heb je het verlangen om je (getraumatiseerde) medemens op weg te helpen naar meer kwaliteit van leven? Dan is het goed mogelijk dat je met deze opleiding  hebt gevonden wat je zocht. 

Werken vanuit je hart vormt de basis maar weten waar je mee bezig bent is ook belangrijk als het gaat om trauma. Deze opleiding geeft je houvast op beide vlakken. Dit is de plek waar hoofd en hart samenkomen en elkaar versterken.

Met behulp van deze opleiding ontwikkel je een diepe(re) fijngevoeligheid die het mogelijk maakt om lagen waar te nemen die je tot nu toe nog niet zag. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open, een wereld vol mogelijkheden die zowel jou als je cliënten enorm zal verrijken.

Niemand weet precies
Wat er daar binnen is gebeurd
De muren zijn te dik
En gesloten lijkt de deur
Toch is een lichtje aangelaten
Voor wie de moeite neemt en echt naar binnen kijkt
Lijkt het zachtjes terug te praten
En is ’t net alsof een hand naar buiten reikt
Was mij
Omarm mij
Ontdooi mij
Krab het ijs van m’n ramen
Laat de wereld weer zien wie ik was mij

Verlos mij
Ontdoe mij
Laat me de stilte weer horen
En de liefde weer voelen
Wie ziet mij
Wie hoort mij
Wie wast mij

Uit ‘was mij’

Als dit je raakt, zal deze training je diep raken want dit stukje songtekst beschrijft precies de kern van deze opleiding, dieper naar binnen kijken om daar in de diepte te ontmoeten wat misschien nog nooit eerder is ontmoet.

De ander werkelijk zien en het gevoel geven gezien en gehoord te worden, vastgehouden en geheeld te worden. Veel therapeuten deinzen terug voor diep contact maar….

Diepe wonden vragen om een diep contact 

Dat wat in de eerste jaren van iemands leven vaak ontbrak; contact, hechting, verbinding, dat IS de wond bij ontwikkelingstrauma en die wond kan helen door therapeutisch contact.

Niet de methodiek maar de therapeutische relatie vormt het instrument op weg naar heling. 

Er zijn maar weinig mensen die werkelijk begrijpen wat er omgaat in iemand die getraumatiseerd is.

Traumawerk is niet makkelijk en écht goede gespecialiseerde begeleiding is heel lastig te vinden, zeker als het complexer wordt zoals bij chronisch of vroegkinderlijk trauma, hechtingsproblematiek, dissociatieve stoornissen etc.

Misschien vraag jij je ook wel eens af bij sommige cliënten; wat is wijsheid, doe ik wel het juiste?  Veel professionals werken wel met trauma, kunnen veel voor hun cliënten betekenen maar schieten vaak (onbewust) te kort als het gaat over trauma met soms, helaas, alle gevolgen van dien.

Ik zie het als mijn missie om LICHT op trauma te zetten en te zorgen voor begrip voor en van trauma. Ik wil mijn passie, kennis en ervaring delen en professionals verder opleiden zodat er goede gespecialiseerde hulp komt voor hen die het zo nodig hebben.

Wie kan mij hier op deze plek bereiken? Wie ziet en begrijpt mij ook zonder woorden?

Wie is geduldig, zacht en toch doortastend genoeg?

Wie wil mij omarmen ook als ik het zelf niet meer kan?

Bij wie is alles van mij veilig en welkom?

Zomaar wat vragen die je zou kunnen lezen in de ogen van je cliënt als je goed kijkt. Hoe hoger de muur is, hoe groter de pijn die er achter zit.

Wat ervoor nodig is om over het muurtje heen te mogen kijken leer je in deze opleiding. Daar waar anderen stoppen, gaan wij door. Zacht en voorzichtig maar wel vastberaden.

Dankbaar voor een bijzonder en intensief jaar waarin ik ontzettend veel geleerd heb over (ontwikkelings)trauma, veiligheid en nog zoveel meer wat lang niet altijd in woorden te vatten is, maar wat tegelijkertijd juist zo waar en echt is. Stil... en een diepe dankbaarheid voor wie je bent, voor wat je uitdraagt en voor dat je er bent en blijft... Ik had me geen betere gids kunnen wensen.

Hanneke Rinders - van Grol

Als er niets meer tussen jou en je cliënt in staat kan een diep helend contact zich als vanzelf ontvouwen
De meest bijzondere ontmoetingen zijn vaak ontmoetingen zonder ruis is, er staat niets tussen jou en je cliënt in. Geen tools, geen behandelplan, modellen, geen diagnose of bla bla vanuit het hoofd. Nee, in plaats daarvan zijn jullie puur in dit moment.

Healing from afar is already on its way….

Deze kwaliteit gaan we verdiepen, we gaan de basis van contact en nabijheid versterken zodat je de ander nog meer vanuit flow en vanuit ‘zijn’ kunt helpen.

Before you speak, you’re body speaks to you…. We gaan voorbij de woorden en luisteren naar het verhaal van het lichaam. Bij trauma is het essentieel om holistisch en fysiologisch te werken, met praten kom je er niet. We gaan daarom voorbij aan de woorden en je leert luisteren naar het verhaal van het lichaam. Je leert jezelf nóg bewuster in te zetten als belangrijkste  instrument.

Ik krijg nogal eens de vraag of we in de trauma opleiding ook werken met behandeltafels. Dat doen we in deze opleiding niet. We gebruiken het lichaam als uitgangspunt en ingang maar zullen zonder massagetafels werken.

Je kunt een ander maar zover mee op reis nemen als je zelf bent geweest. Je ontwikkeling stopt nooit. In wezen heb je alles al in je maar tóch voel je het verlangen om je verder te ont-wikkelen. En mogelijk heb je het gevoel dat je nog iets mist? Dat je de allerdiepste laag nog niet kunt of durft te raken. Het is belangrijk om goed voor jezelf en je groeiproces te zorgen, dat is de basis van waaruit je anderen op weg helpt. Ga mee je verder mee op reis? Laat je inspireren en zie hoe dit direct doorwerkt op de processen die je mag begeleiden.

Veel klachten zijn trauma gerelateerd
Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat trauma ten grondslag ligt aan verslaving, depressie, eetstoornissen en tal van lichamelijke klachten. Inmiddels weten we dat een psychose vaak traumagerelateerd is, evenals bijvoorbeeld borderline en burn-out. Het is daarom essentieel om je als zorgprofessional te verdiepen in trauma.

Het zou geweldig zijn als elke instelling, school of maatschappelijke organisatie deze specialisatie in huis zou hebben! En eigenlijk zou het geen specialisatie moeten zijn maar een basis, een fundament voor jezelf en het mooie werk dat je doet.

Je zult je fijngevoeligheid verdiepen en je verwonderen over hoeveel meer je nog voor anderen kunt betekenen.

Lichaamsgerichte trauma behandeling
Veel cliënten zijn gefrustreerd en teleurgesteld in de reguliere zorg en zoeken hun heil in alternatieve behandelingen. Ze voelen zich in de alternatieve zorg vaak meer gezien en begrepen maar helaas ontbreekt het daar vaak aan goede know-how van trauma.
In de gespecialiseerde reguliere zorg is meer kennis van trauma voorhanden maar wordt er vaak weer te weinig of zelfs helemaal niet lichaamsgericht gewerkt en dat terwijl juist het lichaam essentieel is bij traumaverwerking.

Echt gevoeld contact (ook fysiek) is iets wat soms tegen beroepscodes indruist maar zeg eens eerlijk, hoe troost je een kindje dat verdrietig is? Doe je dat alleen met woorden vanaf (professionele) afstand? Natuurlijk niet. Daarom vind ik het heel belangrijk en heel natuurlijk om waar nodig dichtbij de ander te komen. We hebben iemand nodig die ons afhaalt uit onze eenzaamheid. We hebben iemand nodig die emoties helpt reguleren, we hebben contact nodig.

Net moeder geworden, met allerlei andere dingen bezig en best een investering maar ik voelde heel duidelijk: ik moet en zal hierbij zijn! En al op dag 1 werd meer dan duidelijk dat het klopte, dat ik hier "thuis ben op m'n plek". Wat een veiligheid en gedragenheid. Wat zit er een powerrrrr in jouw zachtheid en passie! Kennis en wijsheid op 1 plek. Zo blij en dankbaar dat ik erbij kon zijn, al waren er delen in mij het daar af en toe zo niet mee eens. Muren brokkelen af, maskers vallen, geen defensie meer, niet meer hoeven vechten. Wat mocht er veel zijn, wat heeft zich veel laten zien....en toch is er ook lucht. Lucht, licht, humor, met 2 voeten op de grond. Briljant!

Marieke Ronhaar

Wat belangrijk is, is ECHT verbinding maken, het lichaam helpen reguleren en alsnog verwerken wat toen niet kon. De delen van binnen laten weten, deze keer ben je niet alleen, ik ben bij je en we doen dit samen.

Omdat er maar weinig therapeuten zijn die holistisch naar trauma kunnen kijken en die weet hebben van trauma en het lichaam, moeten cliënten hun heling vaak overal en nergens vandaan halen. Een familieopstelling hier, een healing daar, psychotherapie hier, lichaamsgericht werk daar en ga zo maar door.

Dit wisselen van therapeut is bepaald niet helpend als je bedenkt dat veiligheid en vertrouwen zo belangrijk zijn bij traumaverwerking.

Deze opleiding brengt het beste van verschillende werelden samen.

Het resultaat? Een therapeut die  lichaamsgericht kan werken én over gedegen kennis van trauma beschikt. Iemand die niet terugdeinst voor heftigheid en die op verschillende niveaus diep mee kan kijken.

Trauma gaat over uit contact gaan met jezelf en met de wereld, trauma therapie gaat over het herstellen van de verbinding met jezelf, de ander en het leven.

Dit unieke traject: ‘lichaamsgerichte trauma therapie’ neemt je mee naar:

 • Holistisch en lichaamsgericht leren werken met trauma op een diep niveau
 • Complexe problematiek beter begrijpen en kunnen behandelen
 • Uitgebreide ‘know-how’ van psychotrauma
 • Jezelf en je cliënt op een dieper level ont-moeten
 • Vertragen, vertrouwen, verbinden
 • Jezelf verder professionaliseren en ontwikkelen
 • Steeds dieper achter maskers en over muurtjes heen kunnen kijken
 • Meer zelfverbinding, fijngevoeligheid en diepe afstemming
 • Meer bedding in jezelf vinden, vanuit ‘zijn’ de ander kunnen helen
 • Makkelijker en relaxter werken met moeilijke problematiek
 • Delen van jezelf en de ander ontmoeten die nog nooit eerder ontmoet zijn
 • Verdieping van skills – waaronder tools speciaal gericht op  trauma behandeling.

Wauw.... Zo dankbaar voor alles wat ik het afgelopen jaar heb mogen leren, een absolute aanrader! Ik heb al zoveel opleidingen gedaan, allemaal puzzelstukjes die ik heb verzameld. Deze opleiding zie ik als de doos waar ze allemaal inpassen, alles komt hier samen en nu zie ik het hele plaatje. Doordat ik nog beter naar alle lagen heb leren luisteren, hebben mijn sessies meer diepte gekregen. I let the body do the talking. Lieve Sam, Jij vindt woorden voor dingen waar moeilijk woorden voor te vinden zijn. Er zijn zoveel mensen die direct of indirect meer kwaliteit van leven zullen gaan ervaren doordat jij je kennis en ervaring zo liefdevol deelt. Super dank je wel voor alles!

Lisette

Inhoud van de opleiding

Jij zelf als belangrijkste instrument
Jij als therapeut  bent het belangrijkste instrument. We gaan je fijngevoeligheid verdiepen zodat je cliënten op een diepe laag leert ‘verstaan’, ook zonder woorden. Intuïtie & kennis komen op één lijn en gaan elkaar versterken en aanvullen.

Middels o.a. containment, aandachtssturing en zelfregulatie leer je hoe je zonder iets te ‘doen’ je cliënt kunt helpen in verschillende fasen van (trauma)behandeling.

Dit alles zal jou als persoon ook meer balanceren. Uiteraard ondervindt je hier niet alleen bij traumawerk maar in elke sessie én in je dagelijks leven plezier van. Het verrijkt je sessies én je leven, je wordt een evenwichtiger mens en voelt meer verbinding met jezelf en het leven.

Wat dit precies beteken kan je alleen maar ontdekken door het te zelf te komen ervaren, ik hoor na de eerste dagen van de opleiding in elk geval terug dat er enorm veel in beweging is gezet, dat sessies zich gelijk al verdiepen en dat het een enorme verrijking betekent zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Verschillende soorten trauma
We gaan in op verschillende soorten trauma zoals ontwikkelingstrauma, shocktrauma en chronisch / complex trauma. Een dieper begrip van trauma geeft je de mogelijkheid om je cliënten nog beter te begeleiden. Het geeft je houvast en wijst je de weg in de wereld van trauma. Het helpt je om je sessies te verdiepen en te verfijnen. Je leert verschillende soorten trauma herkennen en kunt hier de juiste behandeling op afstemmen.

Dieper dan kennis ooit kan reiken
In boeken vind je veel kennis en die is onwijs waardevol maar een boek kan nooit de praktijk vervangen. Dit traject brengt de kennis uit boeken tot leven. Met veel inspirerende oefeningen en sessies voor de groep krijg je écht feeling met de lesstof zodat het geleerde ook werkelijk geïntegreerd wordt.

Daarnaast vormt de groep een baken waarin je in een veilige setting jezelf dieper kan ontmoeten. Juist dit samenzijn raakt en heelt diepe lagen in jezelf wat dieper reikt dan kennis ooit kan doen.

Behandelfasen
De verschillende fasen van trauma behandeling komen  aan bod. De ene traumatische ervaring is de andere niet, bovendien is iedereen anders. Wanneer kies je welke route? Waaruit bestaat trauma behandeling en wat is jouw rol in de verschillende fasen? Wanneer is er voldoende basis gelegd voor trauma confrontatie en hoe pak je dat dan aan? Je leert het grotere plaatje zien en dit geeft welkome houvast in het toch wel grillige en onvoorspelbare landschap van trauma.

Behandeltechnieken
We gaan dieper in op technieken die je kunt toepassen in verschillende fasen van de behandeling. Bijvoorbeeld stabilisatie technieken bij veel psychische klachten voor de eerste fase, creëren van hulpbronnen voordat het traumawerk begint etc. Ook leer je verschillende tools en technieken die je in kunt zetten bij de daadwerkelijke trauma behandeling.

Tips en tools bij dissociatie, terughalen uit een herbeleving, opbergtechnieken, visualisatie technieken, aanraking, niet afgemaakte bewegingen vrijmaken, juiste vraagstelling, trauma release, co-regulatie, screentechniques etc. De therapeutische relatie is overigens in deze opleiding het belangrijkste instrument waarmee gewerkt wordt.

Nieuwsgierig geworden? Vraag hier een sneak preview van de opleiding lichaamsgerichte trauma therapie aan!Het lichaam en belichaming
Hoe complexer het trauma hoe belangrijker het is dat je jezelf reguleert als therapeut. Jij kunt jouw lichaam als instrument inzetten om je cliënt te helpen. (co-regulatie) Daarnaast is aanraking belangrijk maar soms kan dit ook te confronterend zijn. Je leert hoe je dichtbij de ander kunt komen zonder invasief te zijn.

Grenzen zijn kwetsbaar, het vraagt om zorgvuldige afstemming. Je gaat je vermogen tot finetunen ontwikkelen zodat je balans vindt tussen risico’s durven nemen  aan de ene kant en grenzen respecteren aan de andere kant. 

Door je te waarneming nog verder te verfijnen, leer je aanvoelen wat er bij je cliënt gebeurt en hoe je hier jouw lichaam bij kunt inzetten als hulpbron. We gaan in op  het lezen van de fysiologie, wanneer is er sprake van fight, flight of freeze? Wanneer zit iemand in een overleef of trauma deel en hoe hiermee om te gaan? Het lichaam geeft voortdurend signalen, het wijst ons de weg. Je ontwikkelt het vermogen om het lichaams-eigen helingsplan te volgen en leert hoe je iemand kunt bevrijden uit opgeslagen trauma energie.

Mogelijke valkuilen, complicaties en hoe hiermee om te gaan
Geen enkele behandeling gaat volgens het boekje en juist dan is het belangrijk dat je goed in verbinding blijft. Dat lukt beter wanneer je op de hoogte bent van wat er kan gebeuren en hoe je hier het beste mee komt kunt gaan. Een voorbeeld hiervan is de valkuil dat je te hard gaat werken, zeker bij complex trauma. En hoe voorkom je dat je resultaatgericht gaat werken, je te verantwoordelijk voelt of teveel gaat dragen? En wat te doen als de cliënt niet lijkt te reageren op de behandeling of juist heel heftig reageert? Hoe om te gaan met dissociatie, woede, schaamte etc.? De meest voorkomende valkuilen en complicaties komen aan bod, daarnaast is er ruimte voor het bespreken van cassusen en vragen van deelnemers.

De kracht & spiritualiteit van trauma
Welke diepere bedoeling / bezieling draagt trauma in zich? Wat zijn de bewegingen van de ziel en welke rol speelt het familiesysteem? Trauma gaat ook over verloren zielsdelen en soms is er sprake van overgenomen trauma uit het familie systeem. Hoewel we het familieopstellen en soulretrieval niet als techniek / methode behandelen krijg je wel dieper inzicht in oorzaak en gevolg. Zo kan een trauma bijvoorbeeld overgenomen zijn uit eerdere generaties of is er soms al sprake van trauma nog voordat iemand geboren is. In mijn sessies werk ik altijd met een combinatie van systemisch werk, energetisch werk en trauma werk. Je krijgt daarom hoe dan ook overal iets van mee en kunt je vragen over al deze lagen stellen.

Ik ben diep geraakt. Diep geraakt door de stilte waaruit veel heelt. Diep geraakt door het weer ontmoeten van mijn oude thema’s die nog verder geheeld worden, vooral met de zachtheid die er zo mag zijn. Diep geraakt door de informatie en prachtige filmpjes die zo verhelderend zijn. Diep geraakt door mezelf dat ik zo kan voelen wat er in een ander speelt en dus ook bij mezelf.

Corry van Lith

Doelgroep en deelnamevoorwaarden opleiding lichaamsgerichte trauma therapie

Dit is géén instaptraining maar een verdiepingstraject voor professionals, hierdoor kom je in een volwassen groep waarbij de opgetelde ervaring, wijsheid en motivatie de motor vormen van een ongelooflijk mooie en diepe reis.

Dit traject is geschikt voor professionals uit zowel het reguliere als alternatieve werkveld, denk aan (hapto) therapeuten, coaches, psychotherapeuten, opstellers, hypnotherapeuten maar ook leerkrachten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, pedagogisch medewerkers en andere hulpverleners in sociale beroepen.

Ben jij…..

 • Therapeut, coach, begeleider of andere (zorg)professional en heb je ruime ervaring in het werken met cliënten / mensen? Mooi zo!

Heb jij verder:

 • Een gedegen basis opleiding gevolgd en wellicht al enige ervaring met lichaamsgericht werken?
 • Gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling en ben je bereid tot verdere introspectie?
 • Een warm hart voor je medemens en een open minded instelling?
 • Het verlangen om je te verdiepen in een holistische en lichaamsgerichte benadering van trauma?

Wees dan welkom! Vraag een vrijblijvend intake gesprek aan. Ook als je vragen hebt of nog twijfelt is dit gesprek een goede manier om te ontdekken of het bij je past.

Ben niet zozeer op zoek naar een vervolgopleiding maar zoek je eerder een basis in energetisch lichaamsgericht werk? Dan past de opleiding tot Lichaamsgerichte Energetische Therapeut op dit moment beter bij je. Het biedt een prachtige basis en tevens opstap naar deze opleiding. Waar in de LET opleiding stopt, gaat de trauma opleiding verder.

Dank je wel voor je zijn, je woorden, energie & liefdevolle ogen.. Diep geraakt door alles wat je ons hebt gegeven en wij weer verder mogen delen. Wakker worden uit trauma is als de overgang van de winter naar de lente. Zonder kou weet je ook niet wat de warmte is. Met tranen van geluk durf ik zachtjes te zeggen dat het voelt alsof de winter in mij heel stilletjes overgaat naar de lente… stil en verwonderd….

Marolijn Knippels

Certificering, erkenning en oefening

Je zult het maximale uit de opleiding halen wanneer je in de mogelijkheid bent om het geleerde in de praktijk toe te passen. Het is een absolute pré als je met cliënten werkt en deze ervaringen tijdens de lesdagen kunt inbrengen.
In deze verdiepingstraining ga ik er vanuit dat je over een goede basis beschikt en dat je geen verplichte opdrachten (meer) nodig hebt om jezelf te motiveren. Motivatie komt vanzelf wanneer je werkelijk passie voelt voor dit vak.

Onze opleiding lichaamsgerichte trauma therapie is geaccrediteerd door de KTNO

Bij deze opleiding hoort géén examen. Wel gelden er bepaalde eisen om in aanmerking te komen voor het (geaccrediteerde) certificaat zoals een minimale aanwezigheid van 14 lesdagen en een schrijfopdracht/presentatie.

De opleiding is erkend door de volgende beroepsverenigingen:

               

Deze opleiding is geen vervanging voor therapie

De reis die we samen maken gaat diep en biedt ruimte voor je persoonlijke proces maar is desondanks geen vervanging voor trauma therapie. Soms kan deze training behoefte aan extra ondersteuning of therapie oproepen. Als je behoefte hebt aan persoonlijke sessies kan ik je doorverwijzen naar een afgestudeerd trauma therapeut.

De trauma opleiding en de verdieping in dissociatie wat mij betreft een MUST voor een ieder die met getraumatiseerde mensen werkt!! Ik ben heel blij dat er eindelijk een opleiding is in Nederland die vertelt waar het echt over gaat als het over trauma gaat. Ik heb meerdere opleidingen achter de rug maar merkte toch dat ik bij zeer getraumatiseerde cliënten niet helemaal bij de aller diepste laag kon komen.
Samantha legt haar ziel en zachtheid in deze opleiding. Als ervaringsdeskundige en met gedegen kennis neemt ze je mee in de wereld van trauma en de dissociatie die hierdoor ontstaat.
Ik heb in een jaar tijd zoveel kennis en ervaring opgedaan die ik nog steeds dagelijks inzet in mijn praktijk en die mij in mijn eigen proces alleen maar voorwaarts heeft geholpen.

Joy

Over de begeleiding

Samantha werkt op een liefdevolle maar doortastende wijze. Ze heeft veel mensen behandeld, veelal met complexe problematiek en trauma. Daarnaast heeft ze honderden mensen mogen opleiden tot energetisch therapeut en startte onlangs 13e trauma groep onder haar leiding.

Sam: ‘Vanuit mijn persoonlijke ervaring met vroegkinderlijk trauma begrijp ik als geen ander wat trauma betekent. Ik  weet hoe intens en ingrijpend het kan zijn. Ervaringsdeskundigheid kan absoluut een meerwaarde zijn maar moet in mijn beleving wel samengaan met een gedegen professionele ontwikkeling.

Ik volgde vele opleidingen, ze hebben me allemaal iets gebracht maar toen ik leerde over trauma viel er zó veel op z’n plek. Dit was waar ik al die tijd naar op zoek was geweest. Dit ging over mij, over de mensen die zo worstelen maar bij wie niets lijkt te werken. Nu begreep ik het hoe en waarom. Ik zag mezelf en mijn cliënten in een heel ander licht. Er was LICHT gezet op trauma. Het onzichtbare werd zichtbaar. En dat wat tot nu toe miste vond ik. 

Er is zoveel onbewust en onzichtbaar trauma, we weten niet wat we niet weten……

Helaas heeft mijn zoektocht naar de juiste hulp meer dan 20 jaar geduurd. Toch heb ik in die zoektocht veel mogen leren en was het niet voor niks. Hier in deze opleiding komt alles samen.

Mijn wens is dat anderen deze zoektocht bespaard blijft, dat er goede gespecialiseerde hulp te vinden is. Mijn missie: LICHT zetten op trauma. En dat is hard nodig!

Tijdens de training streef ik naar een setting die veilig genoeg is om in verbinding te komen met diepere lagen van jezelf. Jij zelf bent ten slotte het belangrijkste instrument dus deze verbinding vormt de basis. Er is zachtheid, stilte, diepgang maar ook humor. Natuurlijk zet een traject als deze veel in beweging maar we zorgen dat het te behappen is. Je springt in het diepe maar je krijgt wel een zwemvest mee.

Het zijn stille, diepe en openhartige dagen vol verwondering en inspiratie!

Ik laat me inspireren door het werk van: Johannes B. Schmidt, Bessel van der Kolk, Peter Levine, Franz Ruppert, Ellert Nijenhuis, Bert Hellinger, Onno v/d Hart,  Janina Fisher, Irvin D. Yalom, John Bradshaw, Brené Brown, Deb Dana en vele anderen.

Bovenal verdiep ik me steeds verder in mezelf, mijn eigen persoonlijke reis vormt dan ook een belangrijke wegwijzer op onze reis samen.”

'Ik zie nu zoveel meer van mezelf, en hoe meer ik van mezelf zie, hoe meer ik bij mijn cliënten kan zien.'

Joy

Mijn beeld van een goede trauma therapeut

De beste therapeuten zijn vooral ook gewoon mens….
Ze zijn niet persé ‘heel’ maar hebben wel zowel het licht als de pijn in zichzelf ont-dekt.
Ze staan niet boven maar naast hun cliënt, ze durven te raken en geraakt te worden.
Ze kunnen diep naar binnen kijken en de ander écht zien, ze kijken voorbij maskers en woorden.
Ze deinzen niet terug voor heftigheid en heten alles wat er is welkom.
Met liefde en met daadkracht, met zachtheid en doortastendheid.
Niets blijft verborgen als zij diep in de ogen van hun cliënt kijken en toch scheppen ze veiligheid en zeggen ze zelfs zonder woorden, ik zie jou en jij mag er helemaal zijn.

Ze weten hoe het is om zich onveilig en kwetsbaar te voelen, ze durven zich met deze gevoelens te verbinden en kijken naar hun cliënt vanuit deze kwetsbaarheid in zichzelf. Ze kennen de weg in het donker maar al te goed maar blijven ook het licht zien. Ze durven in stilte te zijn, ze durven los te laten en de essentie te volgen.

Ze werken lichaamsgericht omdat ze weten dat het lichaam alle antwoorden in zich draagt. Ze helpen hun cliënten om weer in verbinding te komen met alles wat ze al zo lang uit de weg gaan. Ze vinden niet zo snel iets gek, zijn ook niet persé vrij van oordelen want ze zijn ten slotte mens, maar ze laten zich er ook niet door leiden. Ze durven fouten te maken en zijn bereid om dit te (h)erkennen, bereid om van elke situatie en elke cliënt te leren.

Ze weten dat het uiteindelijk niet gaat om de ‘tools’ maar om de ont-moeting van hart tot hart.
Ze begeleiden intens diepe en transformerende sessies of eigenlijk reizen, die zowel hun als hun cliënten enorm vervullen en ontroeren. Ze zijn vaak door het leven getekend maar hun pijn hebben zij omgebogen naar kracht en zetten ze nu in om anderen te helpen. Ze zijn op een diepe reis geweest met zichzelf en ze blijven op reis want ze beseffen zich dat ze een cliënt maar zover op reis mee kunnen nemen als zij zelf zijn geweest.

En nu sta je hier, ontroerd en verwonderd door wat je voor anderen mag betekenen.
En nu sta ik hier, ontroerd en verwonderd door wat ik voor jou mag betekenen.

Praktische informatie

Dit traject bestaat uit 16 opleidingsdagen die steeds in blokken van twee aaneengesloten dagen worden aangeboden.

Tijdens de lesdagen wisselen theorie, demonstraties en ervaringsoefeningen elkaar af. De theorie is boeiend, levendig en praktijkgericht.

Alle dagen starten om 10.00 uur. De eerste dag van elke module eindigt tussen 17.00 en 18.00 uur.
De tweede dag van elke module eindigt steeds uiterlijk om 17.00 uur.

Koffie, thee, fruit, koekjes zijn op alle lesdagen inbegrepen.

We werken met een kleine groep van maximaal 12 deelnemers.

Vrijdag/Zaterdaggroep september 2023 (vol)

Blok 1: vrijdag 22 & zaterdag 23 september 2023
Blok 2: vrijdag 10 & zaterdag 11 november 2023
Blok 3: vrijdag 15 & zaterdag 16 december 2023
Blok 4: vrijdag 26 & zaterdag 27 januari 2024
Blok 5: vrijdag 8 & zaterdag 9 maart 2024
Blok 6: vrijdag 19 & zaterdag 20 april 2024
Blok 7: vrijdag 17  & zaterdag 18 mei 2024
Blok 8: vrijdag 28 & zaterdag 29 juni 2024

 

Zondag/Maandaggroep februari 2024 (nog 4 plekjes vrij)

Blok 1:  zondag 4 & maandag 5 februari 2024
Blok 2:  zondag 3 & maandag 4 maart 2024
Blok 3:  zondag 21 & maandag 22 april 2024
Blok 4:  zondag 19 & maandag 20 mei 2024
Blok 5:  zondag 30 juni & maandag 1 juli 2024
Blok 6:  zondag 8 & maandag 9 september 2024
Blok 7:  zondag 13 & maandag 14 oktober 2024
Blok 8:  zondag 8 & maandag 9 december 2024

Je investering

Je investering voor het 16 daagse traject lichaamsgerichte trauma therapie :

€ 3.297,- (excl. 21% btw)

er geldt voor de februari groep een vroegboekkorting van € 150,- bij betaling ineens vóór 4 november.

Betaling in termijnen is in overleg mogelijk.

Aanmelding
Heb je interesse of zijn er nog vragen? Laat het me weten!

Ik plan heel graag een vrijblijvend telefonisch intake gesprek met je in!

Stuur hiervoor een mailtje naar info@centrumpuur.nl

Wil je daarbij vermelden welke vooropleiding en ervaring je hebt?
Je ontvangt dan zo snel mogelijk van ons opties voor een telefonische intake / kennismaking.

Definitieve aanmelding vindt pas plaats wanneer al je vragen zijn beantwoord en we er beiden zeker van zijn dat je hier op je plek bent.

Ont-moeten wij elkaar voor deze mooie verdiepingsreis?

Lieve groet, Samantha

Twijfel je nog? Vraag hier een sneak preview van de opleiding aan!