Healen is helemaal niet moeilijk, toch zie ik maar al te vaak dat cursisten het zichzelf knap lastig kunnen maken. Twijfel, onzekerheid, en ook het ‘niet kunnen voelen’ zorgen ervoor dat je blokkeert. Zonde, want healen mag juist een fijne ervaring zijn! Gelukkig zie ik tijdens workshops dat de blokkades redelijk snel doorbroken kunnen worden waardoor de spanning al snel van de gezichten verdwijnt en plaatsmaken voor een brede glimlach 🙂

Wat is er dan gebeurd waardoor het wél lukt? Ik geloof dat ‘goed healen’ niet zozeer gaat over het aanleren van technieken. Mijn ervaring leert me dat werken aan ontspanning vaak de sleutel is. Eerst terug naar de basis en zacht werken aan een ontspannen basishouding en een goede gronding.

Als we kijken naar de kenmerken van iemand die moeiteloos healt dan zijn dit er een paar:

  • Ze kunnen hun denken loslaten
  • Ze zijn goed gegrond
  • Ze healen niet vanuit angst maar vanuit liefde
  • Ze vertrouwen op zichzelf en het universum
  • Ze houden niet vast een een techniek maar healen vooral vanuit hun eigen wijsheid.
  • Ze zijn ontspannen en genieten van het healen
  • Doordat ze ontspannen zijn voelden ze de energie goed stromen
  • Ze kunnen het resultaat loslaten ook als de cliënt niets voelt
  • Ze healen zonder ego

Ja, zal je zeggen nu weet ik waar ik op moet letten maar hóe doe ik dat dan? Het zit hem in de kracht van eenvoud. Helaas zie ik regelmatig healers die fantastische technieken beheersen maar zich nauwelijks bewustzijn van bovenstaande kernmerken. Zorg dus dat je teruggaat naar de basis van ontspanning.

Ontspanning kan je niet doen! Ontspanning is 'zijn'.

Als de basis goed is stroomt de energie namelijk vanzelf, iedereen kan (leren) healen! Ook jij bent een healer, dit is geen speciale gave, de vraag is alleen wil je gebruik maken van je vermogen om te healen? Zoja dan is het goed om te weten dat we regelmatig de workshop ‘Jij bent een healer’ geven. In één dag leren we jou moeiteloos healen, het zijn diepgaande healings doordat we werken aan je basishouding en gebruik maken van de kracht van eenvoud.

Natuurlijk zijn er prachtige technieken op het gebied van healing en hier is ook niks mis mee zolang het fundament maar goed is. Persoonlijk werk ik het liefst vanuit mijn eigen wijsheid en intuïtie, ik voel wat er wil stromen, puur vanuit de essentie.

Dus deel ik graag een aantal tips die je op weg helpen bij het moeiteloos healen:

  • Neem jezelf niet te serieus, betrap je jezelf op een ernstig gezicht of diepe frons? Oeps je zit in je denken! Adem diep in en uit en vertel jezelf dat je mag ontspannen en genieten!
  • Zorg voor een goede gronding, dit helpt ook bij het ontspannen en uit je hoofd komen!
  • Ontspan je lichaam, zodra je lichaam ontspan wordt je hoofd ook rustiger.
  • Je wilt het misschien wel té goed doen en blokkeert jezelf dan. Wat helpt is op die momenten even schuin naar boven kijken (je ogen rollen) en dan beschrijf je even in gedachten je lievelingsdier. Zie je dat voor je? Mooi wat gebeurd er nu met je handen? Vaak zul je merken dat het vanzelf stroomt als jij je er even niet mee bemoeit 😉
  • Geloof in de kracht van eenvoud. Wat je gelooft is waar… Als je gelooft dat het zo makkelijk kan zijn dan is het zo makkelijk. Jij creëert jouw werkelijkheid. < punt!
  • If you think you can, you can! If you think you can’t you’re right!

Natuurlijk zijn er nog meer facetten belangrijk voor een healer, denk aan een goede energetische bescherming die voorkomt dat je dingen overneemt van je cliënt… hierover een andere keer meer.

Wil je werken aan alle aspecten van moeiteloos anderen helpen? Kijk eens bij de: opleiding tot MEE therapeut

Geniet van het healen want ook jij kunt moeiteloos healen!

Lieve groet, Samantha