Een ont-moeting met jezelf op een diepe laag

Verlang je naar  meer verbinding met jezelf? Wil je jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling verdiepen en ben je bereid om de diepte in te gaan? Dan is deze dag wellicht iets voor jou!

Veel mensen zijn zichzelf kwijtgeraakt en hierdoor niet meer verbonden met alles wat ze zijn. Het is alsof ze maar een paar kamers van een groot kasteel bewonen. De rest is verlaten, verborgen of zelfs vergeten. We leven veelal vanuit een aangepast zelf, de één bewoont 20% van zijn kasteel (potentieel), de ander 80%. Hoe dan ook zijn we allemaal onderweg kamers verloren. Hoe meer je verloren bent, hoe minder van jou hier is.

Ik hoor mensen wel eens zeggen: ‘ik mis mezelf zo’. Een diep gevoel van gemis, een heimwee naar je spontane authentieke zelf. Bij de één sluimerend op de achtergrond bij de ander promiment aanwezig. Sommigen voelen het gemis van het niet geleefde leven, anderen een intens verlangen naar meer contact en verbinding met zichzelf.

We gaan deze dag onze aandacht verzachten en verfijnen en vanuit een stille bedding weer contact leggen met die delen van jou die verlaten, verborgen en vergeten zijn.

Heimwee naar wat er was maar niet meer mocht zijn?
Het is niet te laat om jezelf op te halen.
Ga je mee op reis?
Zullen we ophalen wat weer thuis wil komen?

Het vraagt om moed en compassie om écht diepgaand in verbinding te gaan. Ik help je deze dagen weer in verbinding te komen met delen van jezelf die diep weggestopt zitten.  ik reik een hand uit naar die delen in jou die zo verlangen naar contact en verbinding. Ik geef je ruimte maar kom tegelijkertijd heel dichtbij, respectvol en zacht ontmoeten we elkaar en ontmoet je delen van jezelf die je misschien vergeten was. Deze weer bij je nemen zonder iets te forceren, zonder druk, is werkelijk heelworden.

Trauma’s in welke vorm dan ook verwijderen ons van onszelf. Ook de dynamiek van het familiesysteem en tal van andere zaken zorgen ervoor dat we onszelf afscheiden van onze essentie.

Al die ervaringen zetten zich diep vast in ons systeem. Ze bepalen hoe jij je lichaam ervaart en hoe je nu in het leven staat.

Het lichaam vertelt dus veel over wat je hebt meegemaakt en hoe het werkelijk met je gaat. Maar ook over hoe je de wereld en het leven ervaart. Wanneer we weer naar ons lichaam gaan luisteren komen we weer in verbinding met diepe lagen van onszelf. Deze dag biedje de mogelijkheid om delen van jezelf weer te ont-moeten en toe te eigenen.

De verbinding met de ander brengt je weer bij jezelf. Een ieder wordt uitgenodigd om stappen te zetten op weg naar zijn diepste zelf, rekening houdend met ieders niveau en tempo. Voelen dat je mag uitreiken en dat je welkom bent met alles wat je bent, schept een bedding waarin oude wonden geheeld kunnen worden.

Na de LET opleiding had ik behoefte aan meer. Jouw begeleiding was veilig en zeer stimulerend. Je had er ook duidelijk plezier in en die sprankeling kwam om de beurt ook in ons. We gingen echt met zijn allen samen en hoefden nergens naar toe. Heerlijk! Ik heb de helende kracht van liefdevolle aanraking ervaren. Met meer zelfvertrouwen en zachtheid stap ik verder.

Wilma Klein

The only way out is in…..

Hoe komt het dan dat we onszelf zijn kwijtgeraakt? Als reactie op pijnlijke gebeurtenissen snijden we onszelf uit bescherming af van delen (kamers) van onszelf. Als je spontaniteit niet gewaardeerd werd laat je dit los, wanneer je niet mocht huilen, leer je om je verdriet weg te stoppen. Als een kind geen liefde krijgt, denkt het dat het de liefde niet waard is. Het sluit zijn hart af.

Zo beschermen we onszelf tegen nieuwe pijn maar als we ons afsluiten voor pijn, sluiten we ons ook af voor positieve ervaringen en verbinding.  We verliezen niet alleen het contact met de ander maar ook met onszelf.

Helen gaat erover dat je jouw ‘hele zelf’ weer ontmoet. Dat je de verlaten, verborgen en vergeten kamers bezoekt en jezelf stap voor stap weer ophaalt. Dat is helen.

Het is geen trucje dat je met wilskracht kunt doen. Nee, het gaat alleen met zachtheid, vertraging en afgestemd contact.

Praktisch

Zowel professionals als anderen geïnteresseerden die behoefte hebben aan zelfverdieping en self connection zijn welkom. De diepe stilte van deze dagen geeft je een rustpunt in je dagelijks leven maar ook tijdens je werk en evt. sessies die je geeft.

Ben je een professional, dan zijn deze dagen tevens een uitgelezen kans om je te laten inspireren door de sessies en oefeningen die voorbij komen. Het zal je verrijken!

De ervaringsoefeningen worden op de groep afgestemd, steeds weer in verbinding met waar het moment om vraagt. Er is geen plan en hierdoor is er ruimte voor wat vanuit de deelnemers wil ontstaan.

Naast ervaringsoefeningen en zacht lichaamswerk met de groep, begeleidt ik deze dag een aantal individuele sessies middels een opstelling of andere werkvorm die passend voelt. De groep heelt mee.

Ook als representant of als toeschouwer van de sessies wordt er veel bij je aangeraakt. Het maakt dus eigenlijk niet uit wie er naar voren komt voor een sessie want bij een ieder zet het iets in beweging. Naast de persoonlijke sessies en ervaringsoefeningen, is er ruimte om te delen wat er in je omgaat. Het gaat er niet zozeer om hoeveel er aangeboden wordt maar hoe intens je jezelf toestaat om dat wat aangeboden wordt te beleven.

Wie er aan de beurt komt voor een persoonlijke sessie zal ik op de dag zelf aanvoelen. Je mag natuurlijk vooraf aangeven of je wel of niet in aanmerking wilt komen voor een sessie.

Ik heb (weer) erg veel van je geleerd. Ik was erg onder de indruk van je kracht, je rust en je helderheid in je begeleiding, en dat je tegelijkertijd het licht en ontspannen kon houden. Ik ben dankbaar dat ik deel mocht zijn van deze kring, en de helende verbinding.

Lidewij van den Berg

Over de begeleiding

Sam zal je deze dagen begeleiden. Zij heeft zich gespecialiseerd in lichaamsgericht traumawerk en is daarnaast familieopsteller, energetisch therapeut en  trainer. Ze ontwikkelde de opleiding tot Lichaamsgerichte Energetische therapeut en de opleiding lichaamsgerichte trauma therapie.

Ze werkt op liefdevolle maar toch doortastende wijze, vanuit haar invoelend vermogen weet ze je naar je kern te navigeren. Naast diepgang is er ook ruimte voor humor en zal je merken dat het veilig genoeg voelt om stappen te zetten.

Heelwording en thuiskomen bij jezelf

Het is belangrijk dat je je beseft dat deze dag niet bedoelt is om even snel iets op te lossen. Geen quick fix dus maar wel een indrukwekkende ontmoeting met jezelf.

Helen betekent voor mij heel worden door je te verbinden met alles wat bij jou hoort. Datgene wat je mist weer bij je nemen, zowel de fijne en mooie dingen als de minder fijne dingen. Zonder dat ben je niet compleet. Juist door te omarmen wat weerstand oproept win je zoveel levenskracht terug!

Je liefde laten stromen is helend, je hart durven openen is helend maar ook je pijn in de ogen kijken en weer bij je nemen is helend. Jezelf weer toe eigenen in al je facetten. Ik zou het een eer vinden om je te mogen begeleiden in dit proces.

Deelnemers omschrijven deze dag als diep, stil, verhelderend, indrukwekkend, warm, verbindend en troostend.

Datum en investering

Nieuwe datum wordt binnenkort ingepland.

Let op: 18 februari wordt een speciale editie! Deze essentie dag is inclusief Inner Essence Journey! Deze speciale editie duurt mogelijk iets langer, tot uiterlijk 17.30 uur.

Wat is een Inner Essence Journey?

Dit is een innerlijke reis, diep in jezelf d.m.v. muziek, meditatie en healing. Het werkt op verschillende lagen: emotioneel, fysiek, mentaal en energetisch en brengt altijd weer nieuwe antwoorden, inzichten en transformatie. Een inner essence Journey duurt ongeveer 60-75 min.

Je investering is €147,-

De hele dag staat koffie, thee, fruit en wat lekkers voor je klaar. Zorg wel zelf voor je lunch, we hebben een koelkast waar je dit in kunt leggen.

Ben je (oud) LET cursist of (oud) cursist van de Trauma opleiding? Dan is je investering € 127, incl btw. (mail ons even voor de speciale kortingslink) 

Ik kijk er naar uit om je te ont-moeten en een stukje met je mee te lopen op jouw pad!

Lieve groet, 

Sam

De essentie dag heb ik ervaren als een dag waarin dingen geheeld konden worden. Ik was onder de indruk van de ongelofelijke fijngevoeligheid waarmee Sam iedereen kon zien en het proces bewaakte. Zo zorgde ze er bijvoorbeeld voor dat niet verder werd gegaan dan ik aankon om te voorkomen dat het effect misschien juist niet heilzaam zou zijn. Ook vond ik het fijn dat niet van tevoren vaststond wie en wat aan bod zou komen. Die vrijheid zorgde er naar mijn idee voor dat aan bod kon komen wat op dat moment het meest effectief was voor iedereen. Het was een superfijne en indrukwekkende dag.

Nina

Beter bij jezelf leren blijven? Vraag het gratis ebook aan

Uiteraard waarderen wij je privacy en gaan we zorgvuldig met je gegevens om. Als je je aanmeldt krijg je voortaan ook gratis inspiratie en tips in je inbox. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.
Ik ga akkoord met de privacyverklaring*