In onze opleidingen merken we dat er meer behoefte is aan persoonlijk proceswerk dan we in die setting kunnen bieden. Deze ruimte is er natuurlijk wel in persoonlijke therapiesessies maar juist ook de helende kracht van een groep is zo waardevol bijzonder! Deze verdiepingsgroep trauma sensitief helen biedt de uitgelezen kans om ruimte te geven aan jouw persoonlijke proces. Hier draait het niet om nieuwe lesstof maar gaat het puur over zelfverbinding en ont-moeting van jezelf en de ander.

Diepgaande processen vragen om een speciale ruimte, een ruimte die door velen als indrukwekkend of zelfs als heilig ervaren wordt en waarin wij ons overgeven aan iets dat onze wil overstijgt. Heb je bij ons al eens een essentie dag of opleiding gevolgd dan heb hier al aan kunnen proeven, deze weg zullen we verder inslaan.

Te vaak zijn we geneigd om te snel gaan, we gaan voorbij aan onszelf en wat werkelijk belangrijk is. Het blijft verleidelijk om te zoeken naar de quick fix maar werkelijke heling laat zich niet dwingen. Als we echt willen helen kunnen we niet meer om onszelf heen. Je werkt als therapeut met wat je in jezelf gerealiseerd hebt. Je kunt een ander maar zover mee op reis nemen als je zelf bent geweest. Juist daarom is het blijven investeren in je eigen proces essentieel.

Heling is veel minder spectaculair dan ons ego ons wil doen geloven. Heling komt soms heel stil naar je toe. Er is moed nodig om te vertragen en met zachte aandacht in het moment te zijn zonder ervan weg te bewegen. En dan ineens voel je dat de stilte nog stiller wordt. Dat er iets in de ruimte is dat je niet kunt vastpakken of beschrijven maar er is een diep weten dat het er is en dat het heling brengt.

Het vraagt om een bepaalde volwassenheid om werkelijk deel te nemen aan het proces en de diepe stilte die zich ontvouwt. Een volwassenheid die niets te maken heeft met leeftijd maar eerder met ervaring in het jezelf (durven) ontmoeten, je kunnen overgeven aan de vertraging, stilte en datgene wat ons probeert te bereiken en te begeleiden.

Heling is niet een plek waar je naar moet zoeken, het is geen doel of iets waar je naartoe moet bewegen maar eerder iets wat je toe mag laten, dan vindt heling jou.

Dit traject geeft je alle ruimte om op je eigen tempo dieper naar binnen te keren en meer in contact te komen met wat er in jou leeft.

Voor wie?

Het is belangrijk dat je beschikt over voldoende stabiliteit in jezelf. We willen deze reis maken met een groep mensen die zichzelf kunnen dragen. Deze dagen zijn om die reden niet geschikt voor wie zichzelf nog niet goed kan reguleren en/of veel onvererkt trauma heeft. In dat geval past het beter om (eerst) persoonlijke sessies ondergaan.

We verlangen van iedere deelnemer de bereidheid om écht in te stappen in de groep, dat betekent dat je het contact, de interactie met andere groepsleden aan wilt gaan. Het geeft niet als dit spannend is, juist een groep geeft je de mogelijkheid om patronen zichtbaar te maken en te onderzoeken. Transparantie, reflectief aanwezig kunnen zijn en in verbinding durven zijn met wat er is, zijn essentieel.

Twijfel je of dit traject geschikt is voor jou? Neem gerust contact met ons op, we kijken graag even met je mee!

Begeleiding en werkwijze

Het is heel bijzonder om te merken wat er in één enkele essentie dag al mag ontstaan, kan je nagaan wat er mogelijk wordt wanneer we negen dagen samen optrekken. Wij kijken er naar uit om je te ontvangen voor een traject dat gaat over de stilte achter de stilte en alles van jezelf dat weer wil thuiskomen.

Samantha en Marjolijn zullen je reisleiders zijn op dit traject. We hebben samen al veel therapeuten mogen opleiden en deze ervaringen nemen we mee. Ook de ervaring van onze eigen persoonlijke reis waarin we steeds opnieuw stappen blijven zetten vormt een belangrijke bedding. De begeleiding is liefdevol, uitnodigend en doortastend.  In een zo veilig mogelijke setting begeleiden we je op een manier die zacht confronterend en diep transformerend is. We kijken over muurtjes en achter maskers, we zien en horen jou, ook op lagen die nog niet eerder zijn aangeraakt of verwoord. Er is stilte, verbinding, diepgang maar ook humor.

We starten elke dag met een meditatie of oefening en zullen dan inventariseren wat er bij de deelnemers speelt.

Natuurlijk zet een traject als dit veel in beweging maar omdat we vertragen en deelnemers al een basis in zichzelf hebben gelegd zal het veelal zacht doorwerken.

Ook al kom je niet iedere dag aan de beurt voor een persoonlijke sessie, er wordt altijd iets aangeraakt waardoor er in iedereen iets heelt. Zo kan het zijn dat je gevraagd wordt als representant in een opstelling en er ook op deze manier inzichten en antwoorden naar je toekomen.

     

We zullen de hulpvragen uit de groep benaderen d.m.v. persoonlijke interventies, trauma sensitieve opstellingen en lichaamsgerichte trauma therapie. Er zal op gevoel ook gewerkt worden met zacht lichaamswerk, visualisatie e.a. invloeden waardoor wij ons laten inspireren.

Een op jullie vragen afgestemde mix zorgt voor verdere ontwikkeling en integratie en heling. Het werkt verdiepend en verrijkend op veel gebieden van je leven.

Het zijn diepe indrukwekkende en openhartige dagen vol verwondering en stille heling.

Waar is je mooie lach, de speelsheid en de twinkeling gebleven?
Heimwee naar wat er was maar niet meer mocht zijn.
Maar het is niet te laat om jezelf op te halen.
Ga je mee op reis naar jezelf?
Zullen we ophalen wat weer thuis wil komen?

Samantha

Praktische informatie

Het exclusieve en intieme van een kleine groep
We werken met een kleine groep van max. 9 personen, dit voelt geborgen en biedt meer exclusieve aandacht voor jouw proces.

Er zijn nog geen nieuwe data gepland, als je interesse hebt stuur dan even een mailtje naar info@centrumpuur.nl

Extra
Bij deze 9-daagse ontvang je een extra online meeting in de maand december. We komen die maand niet live samen maar zullen elkaar online ontmoeten. We stemmen af wat er nodig is, bespreken hoe het gaat en doen samen een meditatie of andere oefening. Toch even een rustmoment in de drukke maand!

Je investering

Je investering voor deze 9-daagse in een exclusieve groep van max. 9 personen is € 1675,- excl. btw

Early bird korting: meld je aan vóór 3 juli en ontvang € 100,- korting.

Je investering is dan € 1.575,- excl. btw

Inclusief
Koffie en thee, fruit en heerlijke lunch bestaande uit luxe belegde broodjes.

Heb je nog een vraag? Neem hier contact met ons op.