Is er zo iets als een stappenplan om contact te maken met engelen? Is het zo dat je dit van iemand moet leren? Is het zo dat je alleen contact kunt hebben met engelen als je speciale gaven hebt of kan ik het ook? Dit zijn vragen die ik regelmatig krijg… En de mensen die mij kennen weten het antwoord al: Nee, je hoeft geen ervaring of speciale gaven te hebben om contact te maken met engelen en nee je hoeft dit niet via een stappenplan te leren.

Er is al veel geschreven en gezegd over engelen en soms kan dit verwarrend werken. Lees je in het ene boek dat je twee engelen hebt, in het andere staat dat je minstens drie beschermengelen hebt. Hoor je ergens dat het gevaarlijk is om met energie te werken en ergens anders wordt dit weer tegengesproken. Pffff wat is nu waar?
Soms voelt het als een doolhof, mensen wijzen je de weg, vaak goed bedoeld maar soms werkt dit averechts en raak je de weg hierdoor juist kwijt.

Dat gebeurt al snel wanneer je je teveel op de buitenwereld richt en te weinig luistert naar je innerlijke stem. Ieder heeft recht op zijn eigen waarheid. Boeken, meningen, artikelen (ook deze) zijn allemaal geschreven vanuit een bepaald perspectief.

Wat ik nu schrijf is mijn waarheid. Voel voor jezelf of dit voor jou ook waar voelt. En doe dit (naar binnen voelen) bij alles wat je ziet en hoort. Hoe voelt dit voor mij? En geloof ik iets omdat iemand dit mij verteld heeft of omdat het voor mij écht waar voelt. Durf te vertrouwen op jouw intuïtie! Dat is de allerbelangrijkste wat ik je mee kan geven.

Er zijn helaas ook veel workshops en cursussen waarin je met engelen leert  werken vanuit je hoofd. Vaak worden vaste methoden gebruikt om contact te leggen. Soms is dit prettig en geeft dit houvast en een gevoel van veiligheid maar veel vaker zie ik dat het je afhankelijk kan maken. Het gevaar bestaat dat je teveel leunt op een techniek/methode en te weinig vertrouwt op je eigen intuïtie. Het werken met engelen is iets dat je vanuit je hart mag doen.

Stel je loopt in het bos, en je bent bang, heb je dan je boekje bij je met daarin alle namen van engelen? Ga je dan opzoeken welke je helpt bij angst of welke je helpt om in je kracht te komen?  Begrijp je mijn punt? Wanneer je vanuit je hart om hulp vraagt kan je het niet verkeerd doen. En als je dan hulp wilt bij het contact maken met engelen (of iets anders) zorg dan dat je bij iemand terecht komt die je ook écht helpt. Die je leert om het zelf te doen en die je niet afhankelijk van zich maakt. Het is de bedoeling dat jij het vertrouwen krijgt om dit zelf te doen. Zoek iemand die je geen vis geeft maar een hengel om zelf te leren vissen!

Engelen bestaan voor mij, dat is mijn waarheid. Punt! Inmiddels heb ik zoveel bevestiging en bewijzen mogen ontvangen van hun bestaan dat het voor mij geen vraag maar een weet is. Ik voel ze dagelijks en soms mag ik ze zien. Mijn grote vriend is Aartsengel Michaël, hier voel ik me enorm mee verbonden.

Het mooiste cadeau vind ik het als mensen voor het eerst bewust aangeraakt worden door engelen. Dat is niet te omschrijven, zo wonderlijk, intens en sereen, soms met tranen soms met een grote glimlach en soms zelfs met gouden licht om hen heen. Ze doen het helemaal zelf, roepen zelf de engel aan en vragen om healing, zo simpel is het.

Maar we maken het onszelf soms zo moeilijk en het is vooral lastig om te vertrouwen! Vaak ligt mijn taak dan ook niet zozeer in het leren van technieken of methoden maar in het leren vertrouwen op je intuïtie. Omdat ik vaak zie waar het ‘mis’ gaat deel ik wel graag wat tips met je.

Enkele tips:

 • Weet dat jij goed genoeg bent zoals je bent. Je hebt geen speciale ervaring of kennis nodig om contact te maken met engelen.
 • Voel of de mensen die je om advies vraagt een zuivere intentie hebben, werken ze vanuit liefde of vanuit angst? Praten ze negatief over anderen dan is er bijna altijd sprake van angst.
 • Een goede intentie en innerlijke wijsheid is belangrijker dan ervaring of diploma’s (mijn waarheid)
 • Jij verdient dit contact, durf te ontvangen wat je nodig hebt!
 • Sta je niet (voldoende) open zeg dan eens: ik ben bereid te ontvangen, ik verdien al het goede.
 • Wees niet bang om het fout te doen, als je intentie goed is dan werkt het!
 • Neem niet zomaar alles aan wat je leest of hoort. Vertrouw vooral op je eigen intuïtie.
 • Als je hulp wilt, zoek dan iemand die in je gelooft, iemand die je optilt en je op je eigen benen zet.
 • Ben je in verwarring door tegenstrijdige berichten dan ben je teveel op de buitenwereld gericht en mag je naar je innerlijke stem gaan luisteren.
 • Natuurlijk mag je je in specifieke engelen verdiepen maar doe dit omdat je het leuk vind, niet omdat het noodzakelijk is om te weten. Ook zonder deze kennis kan en mag je met engelen werken.
 • Krab je nog eens achter je oren voor je een absurd bedrag neerlegt voor het vullen van je ruimte met engelenlicht. Dit kun je zelf ook!! Door dit uit te besteden bevestig je dat je niet in jezelf gelooft, investeer liever in een workshop of cursus die helpt te geloven in jezelf 😉
 • Maak het niet ingewikkelder dan nodig, geloof in de kracht van eenvoud.
 • Voel je niet bezwaard om engelen te vragen, ook niet voor ‘kleine’ dingen.
 • Engelen energie is voor iedereen dus ook voor jou!
 • Vergeet niet de engelen te bedanken ook als je hun aanwezigheid (nog) niet voelt.

Aan de slag

Is er iets wat nu nog zegt dat je het niet kunt? Dit is weerstand, laat los 🙂 Jij kunt dit!! En wimpel niet wat je voelt gelijk weg als zijnde ’toeval’ of ‘fantasie’. Wat je voelt is echt, durf erop te vertrouwen. Goed, ga dan nu eens staan (omdat je meestal beter voelt als je staat). Vraag dan aan de engelen of ze je nu vertrouwen willen geven in jezelf en nodig eens een engel uit. Gewoon de eerste die bij je opkomt. (Michaël, Rafaël, Uriël, Gabriël etc.) Vraag aan deze engel of je een signaal mag ontvangen, nu of ergens vandaag. Het kan zijn dat je een kriebel op je hoofd voelt, een streling op je wang, een briesje of een warme deken, misschien maakt je hart een sprongetje of voel je ineens veel emotie. Het kan ook zijn dat je eerst niets voelt maar later die dag een veer ziet of ineens een plaatje. Houdt je ogen en oren open en geniet van het moment dat je signalen krijgt, je kunt engelen geen groter cadeau geven dan jouw oprechte dankbaaerheid!

En terwijl ik dit schrijf begint het steeds erger te kriebelen op mijn hoofd, het is erg druk hier. Ik ga maar eens luisteren wat ze mij te vertellen hebben!

Gratis engelenworkshop

Wil je nog meer weten en leren over engelen? Vraag dan gratis de online engelenworkshop aan.
Een online workshop van ruim 1,5 uur waarin ik veel waardevolle ins en outs met je deel over engelen :-).
Schrijf je in via onderstaande link en krijg via mail direct toegang tot de workshop waarin ik je mee neem in de wondere wereld van de engelen. Helemaal gratis, een cadeautje voor jou :-). Veel plezier!

Ja, stuur mij de gratis online engelenworkshop

 

Veel liefs! Samantha