Hanneke Rinders-van Grol: Zo’n bijzondere, magische “plek”. Daar waar je jezelf mag zijn, daar waar je jezelf kwetsbaar mag en kan opstellen, daar waar echt naar je geluisterd wordt, vaak nog meer naar dat wat je niet zegt, maar wat wel duidelijk voelbaar is, dat wat er echt toe doet. Bij Centrum Puur heb ik d.m.v. de LET opleiding een intensieve, diepgaande en transformerende reis gemaakt (en de reis gaat nog door) waarbij ik steeds meer mijn essentie voel en ervaar, mijn maskers afgooi en mijn licht kan en mag laten schijnen. Een reis waarvoor ik intens dankbaar ben en ook voor datgene wat Centrum Puur met haar liefdevolle, daadkrachtige mensen voor mij en voor zoveel anderen betekent. Jezelf herinneren, ondanks de angst, dat je mag en kunt vliegen…

Wendy de Lang: Vanaf het 1e moment voel je een warm welkom. Het is een prachtige locatie waar mijn reis mag beginnen. De begeleiding geeft je positieve energie en een omgeving waarin je jezelf mag en kan zijn. Zonder oordeel en gericht op iedereen persoonlijk mag je jezelf ontdekken. Heel fijn.

Ria Wemmenhove-Fekkes:

Centrum Puur zit in mijn hart. Voor altijd. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitdrukken, maar het heeft mijn leven positief veranderd. Misschien zeggen de volgende woorden genoeg: Stilte, de Bron, Hartwerkers, innerlijke wijsheid, kracht, gevoel. Dit alles ben ik tegen gekomen. Op mijn reis naar mijn ziel.

Marga Steenwijk: Ook al ben ik pas halverwege de LET opleiding en ook al kom ik mezelf echt wel tegen , ben ik super blij met de opleiding. We krijgen veel tools aangereikt en worden mooi in ons eigen proces begeleid met heel veel liefde en plezier Als je de opleiding tot Lichaamsgerichte Energetische Therapeut wilt volgen maar nog twijfels hebt zou ik zeggen DOEN.

Joyce Christophe: Wat een mooie, diepgaande en transformerende reis! In een jaar tijd ben ik mezelf vaker tegen gekomen dan ooit daarvoor. Niet meer in de hardheid, maar nu vanuit zachtheid naar mezelf toe. Deze tijd in de LET bij Centrum Puur heeft deuren voor me geopend, waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben. Ik heb Centrum Puur in mijn ❤ gesloten! Bedankt voor deze fase van persoonlijke groei!

Monique Odufré: Ik zocht een opleiding waarin ik met mijn spirituele ontwikkeling aan de slag kon zonder te gaan zweven. Dit heb ik helemaal gevonden bij centrum Puur. Het is zo’n bijzondere reis, zo’n cadeau voor mezelf. Ik ontwikkel, ruim oude pijn op, leer, en kom steeds dichter bij mezelf. En vanuit mijn essentie hoop ik anderen te kunnen helpen met hun ontwikkeling , met hun proces.

Anita Esteie: Het was een pittige reis waar moed voor nodig was, ik heb veel blokkades moeten overwinnen. De helende reis is het mooiste wat me is overkomen. Mijn hart maakt nog steeds sprongetjes als ik aan deze mooie opleiding en mijn LET groep terug denk. Ik heb echt sprongen gemaakt, en ben zo blij dat deze opleiding op mijn pad mocht komen, ik ben dan ook heel erg dankbaar, mijn hart voelt zo warm als ik weer terug denk aan dit prachtige jaar, ben echt gaan stralen.Het was echt thuiskomen! Ik raad het iedereen aan, het is zo mooi cadeau voor jezelf.

Els Stolk: Bij Centrum Puur ervaar je een thuiskomen. Het voelt als een warm bad, waar je in een veilige omgeving mag groeien, leren je hart te openen, ontdekken wie je werkelijk bent. Dit heb ik ervaren tijdens o.a de LET opleiding en in een heel mooie persoonlijke sessie bij Samantha. Dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen.

Miriam Koehorst: Centrum Puur was een groot cadeau aan mezelf al ging de reis ging niet altijd over rozen. De weg zat soms vol kuilen en gaten. Af en toe zakte de moed me in de schoenen. Maar altijd was er weer die liefdevolle begeleiding die me, vaak zonder woorden, aanmoedigden om verder te gaan. Nu de eindstreep van mijn reis nadert voel ik me dankbaar voor zoveel mooie momenten en ervaringen onderweg. Ik voel mijn voeten weer op de aarde, ik voel liefde in mijn hart en heb vleugels gekregen om om mezelf en anderen heen te slaan. Die ervaring gun ik iedereen van ♡te.

Mirjam Breedveld: Centrum Puur is een veilige, warme omgeving waar je je eigen pure ik mag ontdekken. Met respect en liefde wordt je een spiegel voor gehouden om datgene wat nog niet gezien is te mogen zien. Zo kom je laagje voor laagje bij je ware essentie. Confronterend, hartverwarmend, emotioneel en verhelderend was het voor mij. Ik voel me een rijker mens.

Marjolijn Knippels: Met open harten in een veilige bedding jezelf ontmoeten zonder ‘hoog-laag-nivo’ en altijd de uitnodiging een stapje verder de diepte in te gaan.. de kracht van de stilte ervaren en luisterend vanuit mijn hart.. mensen met passie, ‘werkend’ vanuit hart en ziel en daarbij zichzelf òòk kwetsbaar opstellen en de ander daarin te ontmoeten…bijzonder en intens.

Saskia van Noord: Een prachtige plek waar ik me direct thuis voelde. Door de veilige sfeer durfde ik stukken van mezelf te onderzoeken waar ik eerder niet naar durfde te kijken. Zowel als mens, als als professional enorm gegroeid in maar 1 jaar.

Marlie Verboeket: Back to basic, voelen, gronden, geen zweverige abracadabra maar puur, eerlijk, de kracht van de eenvoud/no nonsense, verrassend diepgaand vanuit kwetsbaarheid, liefde en respect: zo ervaar ik Centrum Puur, de LET opleiding en Samantha met haar team.

Wendy Nouska: Moeilijk om dit in woorden te pakken. De sfeer, de locatie, de begeleiding wauw wat mooi! Het voelde elke keer als thuis komen. Ik heb enkele workshops gevolgd en de LET opleiding gedaan. Wat een mooie reis voor mezelf. Zoveel dingen zijn er aangeraakt, gewerkt en verwerkt. een lach een traan, verbinding, weerstand, ik ben het allemaal tegengekomen en het heeft me helpen groeien dichterbij mezelf. De rustige, warme en liefdevolle begeleiding maakte ook dat ik deze fases door durfde te gaan, het voelde veilig. In een paar woorden, gewoon een heerlijke energie!

Ilona Van Boldrik-Van Groningen: Bij Centrum Puur kun je helemaal jezelf zijn! De plek en de mensen daar stralen warmte en liefde uit. Ik heb de SOLcursus en de jaaropleiding Lichaamsgerichte Energetische Therapeut gevolgd en ben hierdoor zoooo gegroeid! GEWELDIG gewoon!!

Marieke van Dieteren: Na de Sol, was ik zo blij te horen dat er een jaaropleiding kwam! Samantha weet zo’n fijne energie neer te zetten, je voelt je echt gezien en gerespecteerd. Ik heb zoveel geleerd, ook over mijzelf. De LET opleiding is allereerst een cadeautje voor jezelf. En hoe mooi is het om het geleerde door te geven. Een aanrader dus!

Annemarie Van Rijsinge: Bij Centrum Puur voel je je snel thuis. Zowel door de prachtige locatie en fijne sfeer als door de liefdevolle mensen die je oprecht welkom heten. Je mag en kunt echt he-le-maal jezelf zijn. Graag zelfs! De LET opleiding is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven!

Mia Brouwer: Ontzettend veel geleerd. Grappig, hoe langer geleden de LET cursus is, hoe meer ik me telkens realiseer wat ik allemaal nog meer bij Samantha heb geleerd. Blijkbaar heb ik nog veel meer opgepikt dan ik aanvankelijk dacht. Geleerd om therapeut te worden en tegelijkertijd ook zo veel over mezelf geleerd. De sfeer is aangenaam en veilig. Ook als ik twijfelde of niet goed in m’n vel zat. Als ik naar huis ging was ik weer met positiviteit opgeladen, moe maar voldaan en enorm gemotiveerd om hiermee door te gaan.

Greetje van den Os: Een plek waar je leert, groeit, ontwikkelt, voelt, leeft! Liefdevol en warm brengt naar wie je diep van binnen bent. Ik ben enorm dankbaar en voel me gezegend dat centrum puur op mijn pad is gekomen.

Jamy Frencken: De LET reis! Een groot cadeau wat ik aan mezelf heb gegeven. Een jaar waarin ik vertrouwen heb gekregen om te gaan doen wat ik heel graag doe. Mensen bijstaan in de reis naar wie ze werkelijk zijn. De LET opleiding heeft me daarvoor veel mooie tools gegeven, de begeleiding tijdens deze reis is fantastisch. Je mag helemaal zijn wie je bent en je wordt liefdevol uitgenodigd om net dat stapje uit je comfortzone te zetten. Zodra je die stap hebt gezet dan ervaar je de vrijheid die ermee gepaard gaat. Een aanrader voor iedereen die echt met zijn of haar hart wil werken.

Joy de Jong: Opleiding trauma therapie voor professionals en verdieping dissociatie wat mij betreft een MUST voor een ieder die met getraumatiseerde mensen werkt!! (therapeut / psycholoog / psychiater).

Ik heb beide opleidingen gevolgd bij Centrum Puur en ik ben heel blij dat er eindelijk een opleiding is in Nederland die verteld waar het echt over gaat als het over trauma gaat. En ik kan dit van beide kanten beamen zowel vanuit de kant van therapeut als cliënt. Ik heb meerdere opleidingen achter de rug zoals HBO Psychotherapie en HBO systemische therapie maar ik merkte toch dat ik bij zeer getraumatiseerde cliënten niet helemaal bij de aller diepste laag kon komen. Dit ervaarde ik ook in mijn eigen proces. Ik heb een zeer getraumatiseerde kindertijd achter de rug en ik raakte als cliënt ook teleurgesteld omdat ik in mijn eigen proces niet verder kwam. Dit omdat het de therapeuten ontbrak aan de juiste kennis en aanpak, ondanks dat zij met veel liefde hun vak uitoefende en mij probeerde te helpen.

Samantha van Centrum Puur legt haar ziel en zachtheid in deze opleiding. Als ervaringsdeskundige en met gedegen kennis neemt ze je mee in de wereld van trauma en de dissociatie die hierdoor ontstaat. Ze maakt je bewust van de vele (trauma en overleef) delen die ontstaan door het uiteenvallen van de persoonlijkheid door traumatische gebeurtenissen. En leert je hoe je via het lichaam en haar signalen verbinding kan maken met deze delen. Dit doet ze op zo een liefdevolle en respectvolle manier dat dit de weg opent naar binnen, naar de aller diepste laag. Zij laat alles in jou voelen dat het er mag zijn en dat ze je ziet, hoe erg de pijn of het trauma ook is. En ze blijft. Dat is wel een van de belangrijke lessen uit deze opleiding, het kunnen uithouden met de pijn en er als therapeut bij kunnen blijven.

Zoals ik het heb ervaren gaat het in de opleiding om bewegen naar integratie en daardoor vermindering van dissociatie. En gaat het over weer bewegen naar leven in plaats van overleven. Maar vooral vanuit een basis van veiligheid en stabilisatie. Tijdens deze opleiding ben ik ook bekend geraakt met het mooie werk van Janina Fisher, een van de belangrijke pioniers op dit gebied. Ik heb in een jaar tijd zoveel kennis en ervaring opgedaan die ik nog steeds dagelijks inzet in mijn praktijk en die mij in mijn eigen proces alleen maar voorwaarts heeft geholpen.
Ga vooral door Samantha met jouw mooie werk en ik gun een ieder die in dit vakgebied werkt de mogelijkheid om deze opleidingen te gaan doen

Siska Greving: Ik heb meerdere opleidingen gevolgd bij Centrum Puur en wordt telkens geraakt door de zorgvuldige manier van werken. Hierdoor voel ik me enorm welkom, gezien en neem ik de stof als vanzelf in me op. Samantha weet tot de kern te komen en daardoor ervaar ik een schat aan ervaring, kennis en zelfontwikkeling.