Machteloosheid, frustratie, woede, irritatie, je voelt ze wel maar uit je ze ook? Het kan een hele uitdaging zijn om met intense emoties om te gaan. In deze workshop krijg je de kans om je boosheid te ontmoeten en te ontladen. We werken op een trauma sensitieve wijze en helpen je om gecontroleerd de controle los te laten.

Heb je spanning in je lijf, ervaar je stress, ongeduld of frustratie? Dan is het goed mogelijk dat je boosheid onderdrukt. Deze opgestapelde boosheid vraagt om een ontlading, het wil eruit. Boosheid onderdrukken kost veel energie. Het is alsof je een strandbal constant onder water duwt, dit geeft op den duur ook klachten. Hoofdpijn, spanning (in spieren), prikkelbaar zijn, vermoeidheid, slechte concentratie, slaapproblemen, depressie, jeuk, eczeem, hoge bloeddruk etc. Mogelijk is er ook sprake van onderliggend trauma. (shock)trauma gaat altijd samen met een enorm gevoel van machteloosheid.

 

Heb je moeite met boosheid van jezelf of anderen?
Kan je moeilijk boos worden of heb je juist en kort lontje?
Then this is the place to be! :-)

Van bevriezing naar bevrijding…

Je hebt vast wel eens gehoord van vechten, vluchten of bevriezen. Simpel gezegd, als je in een bedreigende situatie nog kunt vechten of vluchten, kan je iets dóen en is de kans op trauma kleiner. De energie kan weg, je voelt je minder machteloos. Maar als je niets kunt doen, niet kunt ontsnappen aan het gevaar, dan blijven bevriezen en dissociatie over. We willen in deze workshop mindfull van bevriezing naar bevrijding bewegen. De beweging die je toen niet kon maken alsnog afmaken en (trauma)energie bevrijden.

Mag jij boos zijn van jezelf?
Soms is het voelen van boosheid zo spannend dat we stoppen met voelen. Boosheid helemaal boycotten zorgt ervoor dat je niet in je kracht staat. Of misschien voel je wel boosheid maar uit je het niet. Vaak zit er een oordeel op boos zijn. Het mag niet….
Sommige mensen uiten boosheid alleen bij mensen die veilig voelen en die dichtbij staan. Ze worden bijvoorbeeld boos op hun partner of kinderen terwijl de boosheid eigenlijk voor een ander bedoeld is. Soms zit er veel angst op boosheid vanuit vroegere ervaringen met agressie. En soms is er ongecontroleerde boosheid naar binnen of een te kort lontje naar buiten. Wat je issue met boosheid ook is, we helpen je graag!

Wauw! Als ik eraan terug denk krijg ik weer kippenvel!
Er was zoveel gedragenheid, veiligheid, respect, compassie, zoveel liefde zo voelbaar. De afstemming was zo bijzonder alles werd opgemerkt. Er was ruimte voor onze kwetsbare delen, er was een warme veilige bedding waarin alles er kon zijn. Het programma was mooi opgebouwd en BAM wat een afsluiting!
Ik kijk terug op een hele bijzondere dag die ik iedereen zou gunnen.

Leonie Fintelman

 

 

 

 

Je ontploft soms van binnen maar blijft vriendelijk lachen
Herken je dat? Je komt in een situatie waarbij je het totaal niet eens bent met de ander. Je wilt wel iets zeggen, maar het lukt gewoon niet omdat het lijkt alsof je hele systeem op hol slaat. Je hart bonst in je keel, je ademhaling schiet omhoog en je voelt overal bibbers in je lichaam. Wanneer het niet (goed) lukt om je boosheid te uiten is er vaak ook angst die je tegenhoudt. Angst om de controle te verliezen, angst om te flippen, angst om een ander pijn te doen.

Aanmelden spannend?

We begrijpen dat je aanmelden voor deze workshop best heel spannend is, en dat mag het ook zijn. Maar als je voelt dat je hier moet zijn, geef jezelf dan de kans om op een veilige manier te ontladen. Doordat wij goed onderlegd zijn in trauma bewust werken, zien we wat er nodig is. Veiligheid is ontzettend belangrijk, we gaan niet zomaar even knallen, we kijken heel zorgvuldig naar voldoende vertraging en hulpbronnen zodat je ervaring met het loslaten van boosheid positief en helend is, óók en juist op de lange termijn.

Weet dat je in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers terecht komt. De begeleiding ligt in handen van 2 ervaren professionals.

De liefdevolle kracht achter je boosheid
Je bent waarschijnlijk gewend boosheid te veroordelen en te zien als iets slechts, toch schuilt er achter boosheid een enorme kracht. Boosheid is energie. In je boosheid zit ook je passie, je vuur en je oerkracht! Door opgestapelde emoties niet meer uit de weg te gaan, kan de energie weer vrij stromen en kom je weer in contact met je positieve, liefdevolle kracht. Blijf je boosheid onderdrukken dan kom je dus nooit volledig in je kracht en kan je ook je passie niet leven.

Boosheid en trauma
Hierboven staat al een stukje uitleg over bevriezing en dat dit samengaat met machteloosheid e.a. emoties die niet ontladen kunnen worden. Er is een ‘onafgemaakte beweging’ in het lichaam. Die onafgemaakte beweging zorgt voor veel spanning en andere klachten. Je kunt je heel boos voelen, soms een kort lontje hebben of juist niet over de drempel durven om boos te worden. Triggers in het dagelijks leven kunnen ervoor zorgen dat je opnieuw in de bevriezing schiet. De bevroren en verstarde delen in jou worden in deze workshop uitgenodigd om zich alsnog te ontladen waardoor je in het dagelijks leven ook makkelijker in beweging kunt komen en minder snel bevriest.

Boosheid kan je dus van dienst zijn, het is een energie die je helpt om te ontdooien en weer in beweging te komen. Of er nu sprake is van lichte irritatie of jarenlang onderdrukte woede, het is altijd goed om te komen en te ontdekken wat deze workshop voor je kan betekenen. Juist als je bang bent voor boosheid, is deze dag een kans bij uitstek om het één en ander te helen. Je zult je oerkracht ontdekken en via je boosheid weer in contact met je passie komen, het gaat weer stromen!

Ook voor professionals!
Als je cliënten begeleidt en een stap verder wil gaan is het van belang dat je stevig staat. Tijdens deze workshop kom je in verbinding met meer stevigheid in jezelf. Dit maakt dat je jouw cliënten ook weer verder en dieper kunt begeleiden. Wil je steviger staan en ontdekken wat het omarmen van boosheid voor jou en je cliënten kan betekenen? Wees welkom om het te ontdekken.

Expressie geven aan je boosheid kan op verschillende manieren, je lichaam vertelt hoe het zich wil ontladen. De één wil schoppen, de ander wil slaan of z’n stem gebruiken. We gebruiken stootkussens e.a. materialen om je te helpen expressie te geven aan je boosheid.

Inzichten en opluchting!
Je gaat tijdens deze workshop ervaren hoe opgestapelde boosheid zich bij jou manifesteert. Je krijgt waardevolle inzichten over jezelf en als het nodig is zal er deze dag echt een ontlading van je boosheid plaatsvinden. Dat geeft vaak een gevoel van opluchting. Het ventiel is open gedraaid en boosheid heeft een weg naar buiten gevonden. Mogelijk verminderen of verdwijnen klachten en werkt het preventief tegen (spannings)klachten.

Om je te helpen boosheid te ervaren en te uiten maken we gebruik van verschillende oefeningen en prikkels. We kijken heel goed naar hoe jij en je lichaam reageren op deze prikkels. We werken o.a. met lichaamsgerichte opstellingen en zullen daarnaast ook actief aan de slag gaan met bokshandschoenen en stoot/trapkussens. We zien wanneer je systeem teveel aan-of uit staat. Soms is vertraging nodig en soms juist aanmoediging. We gaan hier zo zorgvuldig mogelijk mee om zodat je gereguleerd en vanuit het hier en nu werkt met je boosheid.

Bring it on!
Wij zijn niet bang voor (jouw) boosheid. Het geeft niet als jij het wel bent maar de uitdaging zit hem in het durven aangaan en durven loslaten. Daarvoor bieden we je een veilige setting en hebben we de nodige ervaring om je hier op een goede manier doorheen te loodsen. We zullen je helpen om het deze keer niet uit de weg te gaan maar écht te ontmoeten. Dit alles op een veilige manier, zowel voor jezelf als je mededeelnemers.

 

Van boos naar BOOST!

Nog wat redenen om vooral te komen: 

 • Spanning in je schouders, kaken, benen armen en nek
 • Je voelt dat er iets uit moet maar het lukt je niet
 • Je trekt conflicten aan en/of voelt je vaak machteloos, boos of gefrustreerd
 • Het lukt niet goed om je grenzen aan te geven
 • Anderen zien je niet of houden geen rekening met je
 • Je bent bang voor boosheid bij anderen (en of bij jezelf)
 • Je kunt wel een positieve boost gebruiken!

De begeleiding

De begeleiding ligt in handen van Dick Breedijk en Samantha Kee.

         

Wij zijn goed onderlegd in lichaamsgericht trauma werk en systemisch werk. Daarnaast heeft Dick opleidingen gevolgd in o.a. rots en water en boks therapie.

We zullen je op betrokken en veilige manier door deze workshop heen loodsen met zachtheid en waar nodig zeker ook aanmoediging, doortastendheid en ’tough love’.

Dat maakt deze dag zo bijzonder, zachte en stevige begeleiding, verbonden, afgestemd en ervaren.

Dankjewel, oprecht voor de mooie dag, het heeft me zo veel inzichten gegeven. Zo veel om verder mee aan de slag te kunnen. En de liefde en warmte van de groep ontroerde me echt! Complimenten voor jullie maatwerk tot in het kleine detail en wat mooi dat er zowel mannelijke als vrouwelijke energie aanwezig was. Het voelde als een warme deken.

Rowan Stroop

Praktische informatie – een kleine groep

In een exclusieve kleine groep van maximaal 10 deelnemers zullen we samen een intense en onvergetelijke dag beleven. De begeleiding is in handen van ervaren begeleiders, waarin we streven naar een combinatie van mannelijke en vrouwelijke begeleiding.

Weet dat er professionele begeleiding is in de groep en dat er individuele begeleiding mogelijk is na deze dag.

De dag duurt van 9 tot 21.00 uur. 

Dat lijkt lang en dat is het ook 😉 Eigenlijk zijn het twee dagen in één dag, voordeel is dat je door de tijdloosheid de controle makkelijker kunt loslaten en niet om 14.00 uur ’s middags al het idee hebt dat je jezelf bij elkaar moet houden omdat je bijna naar huis moet. Moeheid breekt verzet en dat is precies waar we deze dag zachtjes naartoe willen bewegen.

We hebben een gevarieerd aanbod waarbij actie en rust/inzicht momenten elkaar afwisselen. We kunnen en zullen niet de hele dag voluit knallen, het moet fysiek en emotioneel behapbaar blijven. Overdag werken we met ontladen en gebruiken materialen zoals bokshandschoenen en trapkussens. De avond is bedoeld voor vertraging en integratie. We maken na de actie een zachte landing zodat je veilig naar huis kunt gaan.

Belangrijk! Ga bij jezelf na of je stabiel genoeg bent om de boosheid in jezelf aan te kijken en jezelf te dragen daarin.

 

Deze workshop wordt gegeven bij Centrum Puur in Beneden-Leeuwen en is inclusief: 

 • Koffie/thee water
 • Fruit en diverse versnaperingen
 • Een lichte avond maaltijd
 • Gebruik van materialen, bokshandschoenen, stootkussens etc.
 • Professionele en betrokken begeleiding

Wat neem je zelf mee?

 • Pen en papier
 • Lunch
 • Trek gemakkelijke kleding aan

Heb je eigen bokshandschoenen? Dan mag je deze natuurlijk meebrengen.

Je investering

Je investering in deze 12 uur durende BAM boosheidontmoetingsdag is € 279,- inclusief btw

(oud) deelnemers aan de LET of Trauma opleiding ontvangen 25 euro korting en betalen € 255,- incl.btw.  Stuur hiervoor een mailtje en dan ontvang je van mij een andere aanmeldlink

Meld je hier aan voor :

zondag 29 september 2024