Heb je moeite met boosheid van jezelf of anderen?
Kan je moeilijk boos worden of heb je juist en kort lontje?
Then this is the place to be! :-)
Van bevriezing naar bevrijding…
Je hebt vast wel eens gehoord van vechten, vluchten of bevriezen. Simpel gezegd, als je in een bedreigende situatie nog kunt vechten of vluchten, kan je iets dóen en is de kans op trauma kleiner. De energie kan weg, je voelt je minder machteloos. Maar als je niets kunt doen, niet kunt ontsnappen aan het gevaar, dan blijven bevriezen en dissociatie over. We willen deze dag mindfull van bevriezing naar bevrijding bewegen. De beweging die je toen niet kon maken alsnog afmaken en (trauma)energie bevrijden.
Mag jij boos zijn van jezelf?
Soms is het voelen van boosheid zo spannend dat we stoppen met voelen. Boosheid helemaal boycotten zorgt ervoor dat je niet in je kracht staat. Of misschien voel je wel boosheid maar uit je het niet. Vaak zit er een oordeel op boos zijn. Het mag niet….
Sommige mensen uiten boosheid alleen bij mensen die veilig voelen en die dichtbij staan. Ze worden bijvoorbeeld boos op hun partner of kinderen terwijl de boosheid eigenlijk voor een ander bedoeld is. Soms zit er veel angst op boosheid vanuit vroegere ervaringen met agressie. En soms is er ongecontroleerde boosheid naar binnen of een te kort lontje naar buiten. Wat je issue met boosheid ook is, we helpen je graag!
Wauw! Als ik eraan terug denk krijg ik weer kippenvel!
Er was zoveel gedragenheid, veiligheid, respect, compassie, zoveel liefde zo voelbaar. De afstemming was zo bijzonder alles werd opgemerkt. Er was ruimte voor onze kwetsbare delen, er was een warme veilige bedding waarin alles er kon zijn. Het programma was mooi opgebouwd en BAM wat een afsluiting!
Ik kijk terug op een hele bijzondere dag die ik iedereen zou gunnen.
Leonie Fintelman
Boosheid en trauma
Hierboven staat al een stukje uitleg over bevriezing en dat dit samengaat met machteloosheid e.a. emoties die niet ontladen kunnen worden. Er is een ‘onafgemaakte beweging’ in het lichaam. Die onafgemaakte beweging zorgt voor veel spanning en andere klachten. Je kunt je heel boos voelen, soms een kort lontje hebben of juist niet over de drempel durven om boos te worden. Triggers in het dagelijks leven kunnen ervoor zorgen dat je opnieuw in de bevriezing schiet. De bevroren en verstarde delen in jou worden deze dag uitgenodigd om zich alsnog te ontladen waardoor je in het dagelijks leven ook makkelijker in beweging kunt komen en minder snel bevriest.
Boosheid kan je dus van dienst zijn, het is een energie die je helpt om te ontdooien en weer in beweging te komen.
Of er nu sprake is van lichte irritatie of jarenlang onderdrukte woede, het is altijd goed om te komen en te ontdekken wat deze dag voor je kan betekenen. Juist als je bang bent voor boosheid, is deze dag een kans bij uitstek om het één en ander te helen. Je zult je oerkracht ontdekken en via je boosheid weer in contact met je passie komen, het gaat weer stromen!
Ook voor professionals!
Als je cliënten begeleidt en een stap verder wil gaan is het van belang dat je stevig staat. Deze dag kom je in verbinding met meer stevigheid in jezelf. Dit maakt dat je jouw cliënten ook weer verder en dieper kunt begeleiden. Wil je steviger staan en ontdekken wat het omarmen van boosheid voor jou en je cliënten kan betekenen? Wees welkom om het te ontdekken.
Nog wat redenen om vooral te komen:
- Spanning in je schouders, kaken, benen armen en nek
- Je voelt dat er iets uit moet maar het lukt je niet
- Je trekt conflicten aan en/of voelt je vaak machteloos, boos of gefrustreerd
- Het lukt niet goed om je grenzen aan te geven
- Anderen zien je niet of houden geen rekening met je
- Je bent bang voor boosheid bij anderen (en of bij jezelf)
- Je kunt wel een positieve boost gebruiken!
De begeleiding
De begeleiding ligt in handen van Dick Breedijk en Samantha Kee.
Wij zijn goed onderlegd in lichaamsgericht trauma werk, waarin Samantha zich heeft gespecialiseerd in trauma gerelateerde dissociatie en systemisch werk. Dick heeft opleidingen gevolgd in o.a. rots en water en boks therapie.
We zullen je op betrokken en veilige manier door deze dag heen loodsen met zachtheid en waar nodig zeker ook aanmoediging, doortastendheid en ’tough love’.
Dat maakt deze dag zo bijzonder, zachte en stevige begeleiding, verbonden, afgestemd en ervaren.
Dankjewel, oprecht voor de mooie dag, het heeft me zo veel inzichten gegeven. Zo veel om verder mee aan de slag te kunnen. En de liefde en warmte van de groep ontroerde me echt! Complimenten voor jullie maatwerk tot in het kleine detail en wat mooi dat er zowel mannelijke als vrouwelijke energie aanwezig was. Het voelde als een warme deken.
Rowan Stroop