Ontmoet jezelf en ontmoet de essentie in jezelf tijdens een uniek 3-daags verdiepingstraject.

In een kleine groep van maximaal 9 deelnemers ga je jezelf en de essentie in jezelf ont-moeten. Er is geen (tijds)druk en geen programma. Er is ruimte voor wat er is en wat er  wil zijn.  Ruimte voor stilte, ruimte voor bijzondere ontmoetingen met jezelf en de ander.  We werken met lichaamsgerichte traumatherapie, meditatie en systemisch werk.

Het vraagt om moed en compassie om écht diepgaand in verbinding te gaan met jezelf en de ander. En soms nog moeilijker, om in verbinding te blijven, ook op momenten dat je eigenlijk weg wilt vluchten.

Ik help je deze dagen weer in verbinding te komen met delen van jezelf die diep weggestopt zaten.  ik reik een hand uit naar die delen in jou die zo verlangen naar contact en verbinding. Ik geef je ruimte maar kom tegelijkertijd dichterbij dan ooit, respectvol en  zacht onmoeten we elkaar en ontmoet je delen van jezelf die je misschien vergeten was. Deze weer bij je nemen zonder iets te forceren, zonder druk, is werkelijk heelworden.

Trauma’s in welke vorm dan ook verwijderen ons van onsezelf. Ook de dynamiek van het familiesysteem en tal van andere zaken zorgen ervoor dat we onszelf afscheiden van onze essentie. Al die ervaringen van wel willen maar niet kunnen, talloze afwijzingen en ‘falen’, zetten zich diep vast in ons systeem. Ze bepalen hoe jij je lichaam ervaart en hoe je nu in het leven staat.

Het lichaam vertelt dus veel over wat je hebt meegemaakt en hoe het werkelijk met je gaat. Maar ook over hoe je de wereld en het leven ervaart. Wanneer we weer naar ons lichaam gaan luisteren en de vertraging en zachtheid in gaan, komen we weer in verbinding met diepe lagen van onszelf. Je ontmoet stukken van jezelf die zo lang, of misschien wel nooit aangeraakt zijn. Deze dagen bieden je de mogelijkheid om deze delen van jezelf weer te ont-moeten en toe te eigenen.

De verbinding met de ander brengt je weer bij jezelf, geraakt durven worden is het sleutelwoord. Ieder wordt aangemoedigd en uitgenodigd om stappen te zetten op weg naar zijn diepste zelf, rekening houdend met ieders niveau en tempo.
Diepgaand contact met de ander en met jezelf, de steun van de groep ervaren, dat brengt al heling. Voelen dat je mag uitreiken en dat je welkom bent met alles wat je bent, schept al een sfeer waarin oude wonden geheeld kunnen worden.

Ik ben heel blij, dat ik deze dagen heb meegedaan.
Voor mij kwam deze mogelijkheid op het juiste moment. Na de MEE-opleiding had ik behoefte aan nog wat meer van mezelf proeven. Inmiddels ben ik niet meer bang om er de hulp van anderen bij te vragen. Maar niet zomaar anderen; jouw aanbod voelde voor mij veilig genoeg om er ja tegen te zeggen. Jouw begeleiding was zeer stimulerend, vooral door steeds weer op vertragen aan te dringen. Je had er ook duidelijk plezier in en die sprankeling kwam om de beurt ook in ons, naast alle heftigheid die er was. We gingen echt met zijn allen samen en hoefden nergens naar toe. Heerlijk!
Ik heb de helende kracht van liefdevolle aanraking ervaren. Maar ik ben ook dankbaar ontroerd voor het moment dat het niet tot een fysieke omhelzing kwam, maar ik mij wel helemaal in liefde opgenomen voelde. Met meer zelfvertrouwen en zachtheid stap ik verder.

Wilma Klein

De ervaringsoefeningen worden op de groep afgestemd, steeds weer in verbinding met de persoonlijke thema’s en waar het moment om vraagt. Er is geen plan en hierdoor mogen de dagen ontstaan. Wel ligt vast dat je hoe dan ook tijdens deze dagen minimaal één keer aan bod komt voor een uitgebreide persoonlijke sessie. Ik begeleid je dan in een opstelling of andere werkvorm die passend voelt, de groep ondersteund.

Ook als representant of als toeschouwer van de andere sessies wordt er veel bij je aangeraakt. Naast de persoonlijke sessies zijn er ervaringsoefeningen,  opstellingen en is er  ruimte om te delen wat er in je omgaat. Het gaat er niet zozeer om hoeveel er aangeboden wordt maar hoe intens je jezelf toestaat om dat wat aangeboden wordt te beleven.

De helende kracht die van het werken in een groep uitgaat is heel bijzonder en eigelijk niet in woorden uit te drukken. Het gaat diep en is intens verbindend en helend. Dat mag spannend zijn maar groei is alleen mogelijk wanneer je je comfort zone verlaat.

Wanneer je echt heel angstig bent of niet de bereidheid voelt om je eigen proces in een groep aan te gaan dan zijn deze dagen minder geschikt voor jou en kan je wellicht toch beter voor individuele therapie kiezen.

Voor wie?

Je bent van harte welkom als je bereid bent om in een groep je eigen proces aan te gaan. Het is belangrijk dat je al enige ervaring hebt in lichaamsbewustzijn en zelfverbinding en op het moment van deelname redelijk stabiel bent.

Praktisch alle issues waar je tegen aanloopt zijn geschikt om deze dagen als vraag in te brengen. Ook als je niet zozeer vastloopt maar wel behoefte hebt aan verbinding en/of groei ben je van harte welkom!

Ben je een professional, dan zijn deze dagen een uitgelezen kans om je te laten inspireren door de sessies en oefeningen die voorbij komen.

Verlang je naar verbinding, dichter bij jezelf komen en groei? Wil je jezelf op diep niveau ont-moeten en vind je het belangrijk om écht op diep niveau gezien te worden en te helen? Dan zijn deze dagen voor jou!

Mis je nog een basis of twijfel je of je hier al klaar voor bent? De SOL cursus is een mooie basis om in te stromen. Mail ons gerust als je twijfelt, we geven je graag advies!

Ik heb de afgelopen procesdagen (weer) erg veel van je geleerd. Ik was erg onder de indruk van je kracht, je rust en je helderheid in je begeleiding, en dat je tegelijkertijd het licht en ontspannen kon houden. Veel dank voor die lessen. Ik ben dankbaar dat ik deel mocht zijn van deze kring, en de helende verbinding.

Lidewij van den Berg

 

 

Over de begeleiding

Samantha zal je deze dagen begeleiden. Zij heeft zich gespecialiseerd in lichaamsgericht traumawerk en is daarnaast familieopsteller, energetisch therapeut en  trainer. Ze ontwikkelde de opleiding tot Multi Energetisch Essentie therapeut en de opleiding lichaamsgerichte trauma therapie.

Ze werkt op liefdevolle maar toch doortastende wijze, vanuit haar invoelend vermogen weet ze je naar je kern te navigeren. Naast diepgang is er ook ruimte voor humor en zal je merken dat het veilig genoeg voelt om stappen te zetten.

Heelwording en thuiskomen bij jezelf

Het is belangrijk dat je je beseft dat deze dagen niet bedoelt zijn om iets op te lossen maar juist om iets te openen, om jezelf weer op te halen. We gaan niet werken aan een quick fix, het is juist mijn intentie om ruimte te maken voor datgene wat al zolang weggedrukt is. Om dat alles weer thuis te laten komen bij jezelf.

Helen betekent voor mij heel worden door je te verbinden met alles wat bij jou hoort. Datgene wat je mist weer bij je nemen, zowel de fijne en mooie dingen als de minder fijne dingen.

Je liefde laten stromen is helend, je hart durven openen is helend maar ook je pijn in de ogen kijken en weer bij je nemen is helend. Jezelf weer toe eigenen in al je facetten. In dit proces van heelwording en thuiskomen bij jezelf ondersteun ik je graag!

Praktische informatie

3 dagen van 10.00 – 17.00 uur

– Dag 1: zondag 3 februari
– Dag 2: zondag 17 februari
– Dag 3: zondag 3 maart

De lunch is inbegrepen, evenals koffie, thee, fruit en wat lekkers.

De groep is bewust klein gehouden en bestaat uit maximaal 9 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Je komt tijdens deze dagen sowieso 1 keer aan de beurt voor een uitgebreide persoonlijke sessie,  daarnaast zijn er  ervaringsoefeningen en natuurlijk de sessies van de anderen die je ook diep zullen raken in je eigen proces.

 

Wil je je aanmelden voor deze drie-daagse ? Stuur dan even een mailtje naar info@centrumpuur.nl

Je investering en vroegboekkorting

Je investering bedraagt € 447,- inclusief btw.

Er geldt een vroegboekkorting van € 30,- tot 1 januari.
Bij aanmelding en betaling vóór 1 januari is je investering dus € 417,- inclusief btw.

BONUS *** BONUS *** BONUS ***
Je ontvangt een wel heel bijzondere en fijne bonus bij deelname aan deze 3 daagse.
Per mail ontvang je een opname van een meditatie die zorgt voor een diepe verbinding met je essentie.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar info@centrumpuur.nl of vul het contactformulier in

Ik kijk er naar uit om je te ont-moeten en een stukje met je mee te mogen lopen op jouw weg!

Lieve groet, Samantha