3 daagse training over familieopstellingen voor therapeuten e.a. professionals                                                                                                    

Vind je een intuïtieve manier van werken belangrijk en wil je dit verdiepen? Dan is deze training wellicht iets voor jou! Tijdens deze training  leer je 1 op 1 opstellingen te begeleiden.  Om zoveel mogelijk profijt van de training te  hebben, is het belangrijk dat je al ervaring hebt in het begeleiden van mensen en het liefst ook al enige ervaring met opstellingen, bijvoorbeeld als representant of als vraagsteller. Ik wil je graag helpen om het systemisch werken te integreren in je werk als professional. Niet alleen voor je cliënten maar ook voor jezelf betekent dit een enorme verrijking.

Hoe diep het doorwerkt dat is nauwelijks te bevatten, gelukkig hoeft dat ook niet. We laten onze mind los en zakken diep in ons hart en in het veld waarmee we verbonden zijn. Een opstelling blijft verwonderen en wat is het een voorrecht hiermee te mogen werken!

Een opstelling nodigt je steeds uit tot loslaten en vertrouwen.
durven aankijken, durven doorvoelen en laten stromen....

Het nieuwe opstellen

Je gaat leren werken met het ‘nieuwe opstellen’ en dat is wezenlijk anders dan het ‘klassieke opstellen’ waarmee je wellicht bekend bent. In het nieuwe opstellen is vooral het veld en dus niet de opsteller bepalend. Waar in het klassieke opstellen het de opsteller is die het veld laat bewegen, komt in het nieuwe opstellen elke beweging uit het veld zelf. Dit vraagt om loslaten en vertrouwen, niet sturen maar je laten leiden. Het veld kan hierdoor zonder enige ruis de onderstroom zichtbaar maken.

Tijdens deze dagen krijg je de basis van het systemisch werk in de vingers. We zullen ons hierbij richten op 1 op 1 opstellingen. Je krijgt gedegen informatie om voorbereid op reis te gaan in het veld. Opstellen vraagt enerzijds om intuïtie en loslaten maar het is ook van belang om een gedegen basis aan vaardigheden te beheersen, zoals de juiste basishouding en dieper (systemisch) leren kijken. Het accent ligt vooral op de praktijk maar de theorie vergeten we zeker niet!

Waarom je deze training zou gaan volgen? Omdat je er, naar mijn mening, als mens en als therapeut nog verder van kan groeien. De drie dagen hebben mij veel inzichten over mijzelf verschaft. Over mijn valkuilen, mijn blokkades en over waar ik nu sta. Steeds kwam ik weer een stukje dichter bij mezelf. Als therapeut vind ik het een bijzondere tool. Een prachtige aanvulling. Ik vind het een erg krachtige methode, die in mijn praktijk al voor prachtige uitkomsten zorgde.

Willeke Kruise

Wat levert deze 3-daagse training je op:

 • Je leert systemisch kijken naar situaties, cliënten en jezelf
 • Je hebt na deze training een fantastische nieuwe tool om in je sessies te integreren
 • Je leert in te tunen op de diepe onderstroom onder een probleem of thema
 • Je wordt je meer bewust van je eigen veld en hoe voorouders door jou heen werken
 • Je groeit als professional en als mens door de vele nieuwe inzichten en verdieping in jezelf
 • Je beschikt over voldoende ‘know how’ en vertrouwen om 1 op 1 opstellingen te begeleiden

Verhelderend! Leerzaam! Liefdevol en professioneel begeleid met humor en relativering! Duidelijke uitleg! Magisch en Transformerend! Geen poespas, opsmuk of hoge troon, maar gewoon Samantha die ieders proces, ervaring en niveau respecteert.
Op een liefdevolle manier blijft ze kalm bij iedere opstelling, hoe heftig ook. Ik heb me altijd heel erg veilig gevoeld. De dagen zijn een mooie mix van theorie, praktijk en wordt vergezeld van een uitgebreide handleiding, een heel compleet pakket dus! Er is zó ontzettend veel gebeurd in die paar dagen tijd!! Ik doe al jááren mee met familieopstellingen op verschillende locaties, van die ervaringen leerde ik al veel maar door deze dagen kan ik nóg beter en met meer vertrouwen aan de slag met mijn eigen cliënten. Een perfecte basis die op zóveel vlakken te gebruiken is! Dat hou je niet voor mogelijk…

Esther Terpstra

Let op: bij deze module zijn kippenvel, ontroering en diepgang niet ongewoon…. de kans dat je verliefd wordt op het opstellen is groot, je bent gewaarschuwd! 😉

We gaan in deze training werken met verschillende vormen van individueel opstellen zoals:

 • Opstellen met blaadjes
 • Opstellen met poppetjes
 • Opstellen d.m.v. tekenen
 • Een combinatie van bovenstaande

Deze training is niet alleen waardevol voor je sessies maar zal ook voor jou persoonlijk veel opleveren, tijdens de trainingsdagen stel je namelijk je eigen thema’s op.  Als ik ergens vastloop doe ik regelmatig een opstelling voor mezelf. Dat kan jij na deze dagen ook! Het geeft snel inzicht en zet dingen weer in beweging. Het mes snijdt dus aan twee kanten!

Door de opstellingen in de LET opleiding wist ik het al, maar nu ervaarde ik nog intenser wat een prachtige tool dit is. De eenvoud, de diepgang, het snelle inzicht. Mij heeft het een stuk van mezelf terug gegeven, er is zoveel gebeurd. Onbetaalbaar! Als Lichaamsgerichte Energetische Therapeut vind ik het een ontzettend toegevoegde waarde. Je kan het in een sessie integreren, kort, lang, je kan er alle kanten mee op binnen een sessie. Ik ben dus niet alleen enthousiast wat de module mij nog aan heling gebracht heeft. Maar ook het opstellen voor anderen was direct een feestje om te doen!

Marieke Ronhaar

Concreet ziet de training er zo er zo uit:

 • We gaan 3 dagen intensief met elkaar aan de slag
 • Tussendoor ga je 1 op 1 opstellingen begeleiden om ervaring op te doen
 • Je krijgt een reader met praktische en waardevolle informatie over systemisch werk

Graag laat ik je alvast een kort stukje zien uit de training:

Zijn er toelatingseisen?

De belangrijkste voorwaarde om in te kunnen stromen in deze 3-daagse training is dat jij kunt en wilt werken op hartsniveau. Niet de theorie maar jouw hart is je belangrijkste instrument als opsteller. Je dient daarom te beschikken over basisvaardigheden zoals jezelf gronden, centreren en je intuïtief af kunnen stemmen op de ander vanuit verbinding met jezelf. Enige ervaring met opstellen is gewenst, bijvoorbeeld als representant. Verder is het belangrijk dat je bereid bent om op een volwassen en diepgaande manier naar jezelf en je eigen proces te kijken. In sommige gevallen vormt het gevolgd hebben van de SOL cursus ook een ingang om deel te kunnen nemen.

Realiseer je dat je in 3 dagen niet alle facetten van het opstellen volledig kunt leren maar dat het wel voldoende is om hier met vertrouwen mee aan de slag te kunnen!

Als je interesse hebt (maar ook als je twijfelt) stuur dan een mail, ik voel graag even mee of deze training  bij je past.

Systemisch werken heeft me geraakt en vooral de manier waarop Samantha werkt. Samantha weet keer op keer de juiste snaar te raken, binnen je proces,waardoor je je vertrouwd en veilig genoeg voelt om in het diepe te springen. In het diepe springen wat betreft je proces, maar ook het werken met Familieopstellingen. In korte tijd raak je vertrouwd met de materie, maar ook met het veld. Vooral het kennen en voelen van je eigen veld zorgt ervoor dat je steeds een laag dieper het proces van anderen kunt begeleiden....Zo mooi om te zien, voelen en ervaren wat er allemaal mag gebeuren! In korte tijd raak je vertrouwd genoeg om aan de slag te gaan in je praktijk. Elke keer weer bijzonder om te zien wat er mag ontstaan! Ik ben blij en dankbaar...

Petra van der Schoot

 

Samantha zal je op deze dagen begeleiden, ze verstaat het opstellen als geen ander en kan je leren puur vanuit de essentie te werken. Haar passie voor het opstellen vormt ook een belangrijk onderdeel van de opleiding tot Lichaamsgerichte Energetische Therapeut, die zij zelf heeft ontwikkeld. Samantha werkt op een liefdevolle maar doortastende wijze waarin ze niet terugdeinst voor de heftigheid. Vanuit haar invoelend vermogen weet ze al snel de kern te raken. Vanuit de rust en het vertrouwen dat ze bij zich draagt mogen vaak diepe lagen worden aangeraakt.

Tijdens de LET opleiding vond ik het opstellen al een fantastische tool, dus toen Samantha de vervolgmodule ‘De Basis van Systemisch Werk’ aanbood was voor mij de keus snel gemaakt. Misschien was ‘De Diepgang van Systemisch Werk’ een passender naam voor de module geweest; ik kan nog steeds niet bevatten hoe snel we de diepte in zijn gegaan. De opstellingen brachten mij zo snel bij de kern en hebben me hierdoor zoveel rust en ruimte opgeleverd. Wat een prachtig geschenk om aan de LET mand toe te voegen, dankbaar en stil…

Jan Joosten

Binnenkort worden er weer nieuwe data ingepland.

De driedaagse training wordt gegeven op onze prachtige locatie in Beneden-Leeuwen. De trainingsdagen duren van 10.00 – 17.00 uur en zijn ingepland op de volgende dagen:

zondag 27 februari, zondag 20 maart en zondag 17 april  (vol)

Wil je je aanmelden of op de hoogte gehouden worden van nieuwe data, stuur dan een mailtje naar info@centrumpuur.nl

Je investering

Je investering bedraagt € 497,- exclusief btw

Inclusief zijn:

 • Koffie/thee en verzorgde lunch op de trainingsdagen, deze bestaat uit diverse luxe belegde broodjes
 • Een uitgebreide reader
 • 3 video’s die je voor aanvang ontvangt, 2 met uitleg en 1 meditatie (totaal meer dan 2 uur)

Beter bij jezelf leren blijven? Vraag het gratis ebook aan

Uiteraard waarderen wij je privacy en gaan we zorgvuldig met je gegevens om. Als je je aanmeldt krijg je voortaan ook gratis inspiratie en tips in je inbox. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.
Ik ga akkoord met de privacyverklaring*