Wat is MEE therapie

 
Afbeelding invoegen
 

MEE therapie is een krachtige bundeling van verschillende werkvormen en onderscheidt zich in puurheid, kracht en het werken vanuit de essentie. MEE staat voor Multi Energetische Essentie therapie. 

IntuÔtief en vanuit verbinding met de essentie (ziel) wordt afgestemd welke werkvormen het best ingezet kunnen worden. Van nature staan we allemaal in verbinding de essentie maar door de eisen die de maatschappij aan ons stelt (en wij zelf) zit er vaak 'ruis' op de lijn. Dan ontstaan klachten, zowel lichamelijk als emotioneel.

MEE therapie helpt je om je te bevrijden van blokkades en ruis zodat je jouw pure ik kan ontmoeten en het leven kunt leiden waar je naar verlangt. 

 
Ga je MEE op reis naar jezelf ?

MEE therapeuten volgen niet een strakomlijnde methode, ze volgen vooral hun hart. Methodes zijn niet leidend maar dienen de essentie, dienen jou! Vanuit verbinding met de essentie mogen de mooiste dingen ontstaan. Juist door los te laten ontstaat ruimte voor dat wat je van te voren niet had kunnen bedenken. Geen sessie is daarom hetzelfde, je ontvangt altijd precies wat je nu nodig hebt. 
 
De sessie brengen je vaak al snel diepe inzichten en veranderingen zoals innerlijke rust, meer ontspanning en meer genieten. Als je het gevoel hebt dat je jezelf kwijt bent, lichamelijke of psychische klachten hebt, overweeg dan eens MEE therapie! 

Je kunt de MEE therapie zien als een reis, terug naar jezelf. Onderweg leer je steeds beter luisteren en vertrouwen op je innerlijke stem, het is een reis van hoofd naar hart. Doordat van te voren de route niet tot in detail is uitgestippeld zullen de sessies vaak onverwachtse wendingen nemen met wonderlijke uitkomsten!

Het lichaam is heel belangrijk in deze therapie, MEE therapeuten letten op signalen die je lichaam (onbewust) uitzendt. Zo geven we je je lichaam weer een stem. Je lichaam vertelt wat je hoofd niet (meer) weet. Emoties die vastgezet zijn in het lichaam geven klachten. We maken ruimte voor deze emoties en alles wat wil stromen zodat je minder 'op slot' zit en meer vrij voelt. 

 

Afbeelding invoegen

Het is lastig te verwoorden wat deze unieke sessies voor je kunnen betekenen.De beste manier om hierachter te komen is door het zelf te ervaren! Ik hoop van harte dat je jezelf dit gunt! 

MEE therapie werkt zonder omwegen, rechtstreeks vanuit de bron en recht vanuit het hart! 

Voor wie en waarvoor?

MEE therapie werkt breed en diep en kan dus voor heel veel klachten worden ingezet. Een klacht is niets anders dan een signaal van onbalans. MEE therapie is erop gericht de balans te herstellen zodat klachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

De sessies werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Het maakt dus niet uit waar en op welk niveau je vastloopt of stilstaat. Het is wel belangrijk dat je openstaat voor nieuwe inzichten en gemotiveerd bent. Jouw motivatie bepaald voor een belangrijk deel het succes van de sessie(s).
 
MEE therapie is niet achterover leunen en passief een sessie 'ontvangen'. Je gaat intensief met je eigen proces bezig. Jij bent degene die het zélf doet, je therapeut is als een reisleider, steunt je onderweg maar steunt je vooral om de kracht in jezelf te vinden. 
 
Blokkades die de weg versperren zullen worden opgeruimd met technieken die persoonlijk op jouw worden afgestemdHoewel niet jouw klacht maar jij centraal staat, hier toch een idee voor welke klachten MEE therapie goed kan werken:
 • Burn-out, stress en vermoeidheid
 • In gevecht zijn met jezelf en/of met je gevoeligheid
 • Geen vervulling (meer) vinden in je baan, zoekende zijn. 
 • Lichamelijke klachten al dan niet chronisch
 • Angsten en/of paniekgevoelens  
 • Weinig zelfvertrouwen, onzekerheid of een negatief zelfbeeld
 • Onverwerkte traumaís, veel meegemaakt in je leven en altijd maar doorgegaan zijn
 • Moeilijke relatie(s) met je partner en/of familie
 • Steeds weer tegen dezelfde thema's aanlopen 
 • Moeite met keuzes maken, een richting in je leven zoeken
 • Vastzitten, het even niet meer weten.... 
Er hoeft geen sprake te zijn van een klacht om een MEE sessie te ondergaan, je kunt een sessie ook ondergaan als je verlangt naar (spirituele) groei, inzichten of innerlijke rust. MEE therapie doet altijd precies wat jij op dat moment nodig hebt. 

Enkele kernkwaliteiten van MEE therapie:
 • Het weghalen van auralifters e.a. ongewenste energie
 • Het herstellen van balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau
 • Het activeren van het zelfgenezend vermogen en op gang brengen van het helingsproces
 • Snel tot de kern doordringen en dieperliggende oorzaken naar de oppervlakte halen 
 • Het vertalen van moeilijkheden naar mogelijkheden door inzichten op zielsniveau
In de MEE sessie wordt o.a. gewerkt met:
 • E.F.T (emotional freedom techniques) vrijmaken en helen van emotionele lading
 • Doorbraak Transformatie Coaching: doorbreken van diepe patronen en overtuigingen
 • Emotie Pressuur: voor het opheffen van emotionele, fysieke en mentale blokkades
 • Essentie healing & reading: vanuit afstemming inzichten en healing geven op zielsniveau
 • Engelen & lichtwerk: werken met engelen, auralifters en entiteiten verwijderen, koorden verbreken 
 • De helende reis naar de essentie: diepgaande healing door de innerlijke reis naar de bron 
 • Energetische krachttools die je helpen om in balans te komen en te blijven 
Verloop van een sessie
 
Afbeelding invoegen
 
Iedereen is uniek en dus is elke sessie een unieke belevenis, zelfs als je vaker komt. De reis die je maakt kent vaak mooie verrassingen. Vaak zal er eerst een kort voorgesprek zijn waarin jij deelt waarom wat de reden van je bezoek is en waarin de therapeut zich intuÔtief op jou afstemt.
 
De MEE therapeut luistert naar je verhaal maar voelt ook de onderstroom onder je verhaal en kan van hieruit diepe(e) lagen aanraken. Jullie bepalen samen wat je bestemming voor deze reis wordt, op basis van jouw wensen en verlangens. 
 
Na het voorgesprek en na een meting met de biosensor volgt dan de daadwerkelijke behandeling. Eerst zal de MEE therapeut je gronden en indien nodig energetische vervuiling weghalen. Een MEE sessie is niet lui achterover leunen, het is actief met jezelf aan de slag zijn daarom is het belangrijk dat je bereid bent om aan jezelf te werken en openstaat voor nieuwe inzichten. 

Soms zijn we in beweging en soms zit je op de stoel, vaak zal je een deel van de behandeling ondergaan op de behandeltafel. Je houdt altijd je kleding aan, alleen je schoenen doe je uit. 

Het kan zijn dat je vooraf een voorkeur hebt voor bijvoorbeeld healing of juist iets niet wilt. Je wordt hierin gehoord door de therapeut maar anderzijds zal de therapeut ook en vooral luisteren naar de essentie zodat je heel zuiver krijgt aangeboden wat je écht nodig hebt. 

Waarschijnlijk wordt je uitgenodigd om uit je comfortzone te stappen. Best spannend maar vaak zijn juist dit de momenten waarop je  het meeste groeit. Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd kreeg.

Hoeveel sessies nodig zijn verschilt per persoon. Voor enkelvoudige klachten zoals rijangst, fobieŽn etc. volstaan meestal twee sessies, soms zelfs één. Het verschilt ook per MEE therapeut maar gemiddeld genomen mag je uit gaan van ongeveer 3 sessies. Pin je hier niet op vast want elke MEE therapeut werkt anders en elke cliŽnt is weer uniek.  Je mag wel verwachten dat er na 2 sessies hoe dan ook iets in beweging is gekomen!
 
Heb je nog vragen over MEE therapie? Neem dan gerust contact op met een MEE therapeut bij jou in de buurt!
 
Heb je belangstelling om deze krachtige vorm van therapie zelf te leren? Klik dan hier voor de opleiding tot MEE therapeut