artikelen, tips en blogsSchrijf je in voor ons gratis maandelijkse e-zine!
Vind je het fijn om maandelijks tips te ontvangen, of wil je op de hoogte blijven van geplande activiteiten? 
Schrijf je dan hier in voor ons e-zine. 


Ervaar de kracht van engelen! Gratis online workshop
Ben je nieuwsgierig naar engelen of verlang je ernaar om ze te ontmoeten? Schuif dan aan voor deze online engelen workshop! Of je nu al bekend bent met engelen of dat het helemaal nieuw is, je bent welkomArtikelen, tips & blogs 
 

Waarom wil iemand therapeut worden? Welke drijfveer ligt eronder? Wat ik heel vaak hoor is: 'ik wil anderen graag helpen'. En wat houden we met zijn allen toch van helpen!

De eerste traan is nog nauwelijks het oog uitgerold of mensen (...meer)


Ik werd deze week geraakt en ontroerd door de documentaire ‘Crazy Wise’. Helaas ben ik ook een 'surviver' van de psychiatrie molen, ik weet hoe schadelijk en traumatiserend het kan zijn. Toen, heel wat jaren geleden, voelde ik al dat het niet klopte, dat ik verkeerd begrepen werd. Wat is het dan fijn en vooral ook helend om te ontdekken dat steeds meer professionals deze mening delen. Dat er langzaam e.e.a verandert, eindelijk!  (...meer) 

Ik wil er NU vanaf! Over loslaten van het idee dat je iets moet loslaten - door Samantha
Vind jij het lastig om los te laten? Loslaten van verwachtingen, loslaten van controle, loslaten van vechten, loslaten van hardheid naar jezelf? Loslaten heeft het beeld dat je iets wilt van je af moet schoppen, zo en nu ben ik er klaar mee, deksel erop en toedeloe! Maar (...meer)
 

Een opstelling met poppetjes - fragment uit de cursus systemisch werken door Samantha 

Ze heeft hoofdpijn zegt ze, na een kennismakingsoefening van familieopstellen met poppetjes. Ik vraag of ze dit vroeger ook heeft gehad. Ja, in groep acht zegt ze en ook toen ik een kleuter was. Bij mij valt het woord 'afscheid' binnen. In groep acht gaat het ook over afscheid nemen.... van wie of wat heb je afscheid genomen toen je een kleuter was vraag ik? Het blijft (....lees verder) 

 


Twee valkuilen voor therapeuten, Bob de Bouwer sessies of Troetelsessies - door Samantha 
Tijdens één van de eerste groepen die ik mocht begeleiden tot MEE therapeut schoot het me te binnen. Inmiddels zijn het begrippen geworden, ‘Bob de bouwer sessies’ en ‘Troetel sessies’. Bij de één gaat het om het inzetten van teveel mannelijke energie en bij de ander is er een teveel aan vrouwelijke energie. Ik leg het je graag...  (meer...)


Een knuffel voor jou! - Door Samantha                                                                                                                                           Het maakt me soms verdrietig als ik zie hoeveel mensen er rondlopen met een diep gevoel van 'ik mag er niet zijn'. Dat gaat soms zo diep dat iemand geen bestaandsrecht voelt. er is dan wel eens een chronisch gevoel van niet welkom zijn en je plek nergens kunnen vinden. Of je durft geen ruimte in te nemen. Ik zie regelmatig dat dit zo verankerd zit dat er nauwelijks (...lees verder)
 

 
Een stukje van mijn reis - door Samantha                                                                                                                             Ik heb veel bewogen luchten gezien deze week, van helder blauw tot diep zwart. Weer een serie sessies in Duitsland achter de rug en nu onderweg naar huis. Wat fijn dat ik mezelf dit cadeau een aantal keer per jaar kan geven.
 
Het voelde niet altijd fijn en dat is zacht uitgedrukt. Waarom dan toch gaan? Tja het is een diep weten dat ik (...lees verder)

Als je niet hier bent, waar ben je dan wel? - Door Samantha
We beginnen de MEE opleidingsdag vaak met een korte deelronde, hoe is het met iedereen en wat heb je nodig om hier te komen? Meestal na zo'n ronde zakt de energie en zijn we meer in het 'hier en nu'. Gister staarden mensen voor zich uit, , velen hadden het moeilijk, er was weinig (....meer)


Het wordt toch niks! Hoe begrens je negatieve gedachten? - door Samantha
Is het voor jou soms moeilijk om in beweging te komen, moeilijk om doelen te bereiken en dromen waar te maken? Grote kans dat de gedachte ‘het wordt toch niks’ roet in het eten gooit. Of misschien zijn er andere negatieve gedachten die je ervan weerhouden om vooruit te komen. Ik moet bekennen dat ik (.....meer) 


Zie mij, voel mij - door Samantha 
Als je eenmaal ervaren hebt hoe het niet moet, weet je precies hoe het wel moet....
Ik doel in dit geval op zogenaamde professionals die er met hun hart niet bij zijn. Die denken in hokjes en in diagnoses maar totaal hun hart vergeten mee te nemen. Ik heb wel eens gedacht, mens leg je pen en papier weg, schuif je stoel dichterbij en (...meer)


Over hooggevoeligheid - door Samantha
Zo'n 15 tot 20% van de mensen is hooggevoelig, deze groep is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels die binnenkomen via de zintuigen. Een hsp-er neemt meer indrukken, signalen en details waar. Wat voor anderen 'normaal' is zoals harde muziek en mensenmassa's, een drukke agenda etc. kan voor een hsp-er al snel teveel zijn. Iedere persoon is natuurlijk uniek, er zijn vele vormen en gradaties te onderscheiden in hooggevoeligheid. Een H.S.P.-er is zich dus (...meer) 
 

Een aantal sessies in Duitsland - door Samantha 

Blijven investeren in mezelf, steeds mezelf blijven ontwikkelen. voelen en volgen wat ik nodig heb. Ik zet op dit moment prachtige stappen in mijn ontwikkeling. En ik voel en weet dat ik hiermee ook weer anderen verder kan helpen. Wat is het ontzettend fijn dat ik mezelf dit kan geven. Dat we in de gelegenheid zijn om dit te doen. En ik besef me dat blijven investeren in mijn eigen ontwikkeling en groei inherent zijn aan (... lees verder)Ik voel, ik leef, ik heel...  - door Samantha
Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt maar eerlijk gezegd geloofde ik daar niet meer in. Sommige pijn zit zo diep en is al zo lang afgedekt dat je gaat geloven dat het maar beter is als de deksel er op blijft zitten. Verbinden tot bepaald niveau vanuit zelfbescherming en genieten door een rietje. Dat is de prijs die je betaald. Maar nu (....meer)


 
Is het voor jou soms moeilijk om te aarden? De 5 grootste valkuilen voor lichtwerkers... - door Samantha
Aarden is belangrijk, hoe gevoeliger je bent, des te belangrijker aarden is. Een goede gronding geeft je letterlijk houvast, je staat stevig op je benen, bent vol zelfvertrouwen en leeft in het hier en nu. Ben je slecht gegrond dan voel je je (...meer)


Een interview met Fred en Samantha - Door Dick en Annet van Synvergy at work 
Ik liep voor het eerst hun winkel in Zutphen in toen Samantha achter de toonbank een cadeautje stond in te pakken. Ze zag me niet meteen. Ik hield mijn pas in omdat ze me intrigeerde. Haar combinatie van ingetogenheid en kracht. We raakten bevriend met Fred en Samantha, hadden respect voor hoe ze alles op alles zetten om door de crisis heen te komen. Samantha bouwde haar praktijk uit, gaf zich op voor een marketingcursus, er niet zeker van of ze dat konden betalen. Organiseerde soms acuut een workshop als de rekening voor de huur er aan kwam en Fred ging tot in de vroege uurtjes afwassen in een groot hotel. 
Lees hier hoe deze twee mensen hun leven een nieuwe loop gaven omdat ze durfden te blijven dromen.


Wijze woorden van een wijs man - Door Samantha 
Met regelmaat denk ik aan een bijzondere man, iemand die mij ooit een immens belangrijke zet gaf op mijn spirituele pad. Ik durf zelfs wel te zeggen dat zonder deze zet ik niet gestaan had waar ik nu sta. Een man die bij een ieder die hem mocht ontmoeten een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, Kurt van den Broeke. Toen ik vorige week nietsvermoedend door (meer...)


Mandy en Lenni - Door Mandy                                                                                           
Ik, Samantha, ben verheugd over het volgende dat ik met je mag delen, Mandy dankjewel voor je moed en je zo persoonlijke verhaal recht uit het hart! Ik weet zeker dat anderen hier veel aan kunnen hebben. Ben je moeder, opvoeder, therapeut of belangstellende in energetisch werk? Lees dan zeker Mandy’s verhaal! Klik hier om te lezen over Mandy & Lenni


The missing link, als niets lijkt te werken....  door Samantha
Ik mag geregeld mensen ontvangen die naar eigen zeggen álles al geprobeerd hebben om van hun probleem af te komen. Talloze collega’s uit de reguliere en alternatieve hoek hebben ze bezocht maar niets lijkt te werken. Dit zijn vaak pittige consulten waar je als therapeut/lichtwerker flink uitgedaagd wordt. Nou ben ik niet vies van een uitdaging maar tegelijkertijd kan ik vooraf nooit beloven dat de sessies het gewenste resultaat zullen hebben. Gelukkig hebben ze dat vaak wel, voorwaarde is wel dat de cliënt een diep verlangen naar (meer...)
 

5 gouden tips om je grenzen aan te geven - door Samantha
Vind jij voor jezelf opkomen en 'nee' zeggen ook zo lastig? Neem dan even de tijd om dit artikel te lezen waarin ik je 5 gouden tips geef die je helpen om je grenzen aan te (meer...)


Door de bomen het bos weer zien - over het ontstaan van de MEE therapie
Soms kan je je hoofd breken over vraagstukken waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Tot de oplossing zich aandient en je denkt…. ‘wat stom dat ik hier niet eerder op ben gekomen’.Ik heb weken, nee maanden  mijn hoofd lopen kraken over wat mijn specialisatie is. In de afgelopen jaren heb ik me verdiept in vele prachtige methoden en technieken. Op bijna allemaal werd ik verliefd, ze hebben ieder hun eigen kracht en de keuze leek onmogelijk…  Waarom dan kiezen vraag je je wellicht af? Nou dit ‘moest’ op dringend advies van (meer...)


Wat overvliegende ganzen je vertellen door Samantha

Dit jaar vallen de ganzen me meer op dan ooit te voren, vallen ze jou ook op? Hoor je de ganzen en/of zie je ze overvliegen? Ik ben me hier veel bewuster van dan voorgaande jaren. Natuurlijk waren ze er wel maar ze vielen me niet zo op. Maar nu is dat anders, alsof ze me iets te vertellen hadden. Het kwam ook zo vaak voor dat ik ze niet over het hoofd kon zien. Zo gaat dat met signalen…. net zolang tot je er aandacht aan besteedt ;-) Dus dat deed ik, ik stemde me af op de ganzen en vroeg welke boodschap er voor mij was. Het antwoord was kort maar oh zo krachtig (meer...)


Weg met twijfels! van twijfelaar naar weten wat je wilt door Samantha Ken je dat gevoel van twijfel? Wanneer je een beslissing moet nemen slaat de twijfel toe en weet je het soms gewoon niet meer. Veel mensen hebben last van keuze stress. De één twijfelt over grote zaken de ander over kleine. Er zijn momenten waarop je misschien twijfelt aan welke boodschappen je neemt of welke kleding je aan doet. Grote twijfels gaan bijvoorbeeld over ander werk, wel/niet bij je partner blijven etc. Voor beiden geldt dat twijfel ontzettend veel energie kost. Energie die je liever (meer...)


Meer inzicht door sleutelvragen door Samantha
 
Veel mensen willen iets veranderen in hun leven maar weten niet hoe. Waar moet ik beginnen? Je ziet door de bomen het bos niet meer en de kans dat je dan vastloopt of verdwaald is groot. Inzicht in waarom je vastloopt is heel belangrijk, zonder deze bewustwording is er geen verandering mogelijk. Soms zijn het echte eye openers en soms zijn het 'ohja momenten'. Maar hoe kom je nu uit dat bos? Hoe vind je je weg weer? De eerste stap is de warboel in je hoofd omzetten naar heldere doelen. Daar wil ik je graag bij helpen! Beantwoord eens (meer...) 

Je huis energetisch zuiveren krachtige tips en een visualisatie door Samantha
 
Een aantal jaar geleden ging ik regelmatig op pad om huizen (energetisch) te reinigen en in balans te brengen. Het geeft veel voldoening als je hoort dat bewoners weer goed slapen, kindjes niet meer bang zijn, er minder ruzie is etc. Helaas ontbreekt het me aan de tijd dit nog veel te doen maar ik wil wel graag mijn ervaring en kennis met je delen. Met onderstaande tips en informatie kan je meteen aan de slag. Als je (meer...)


Hoe maak je contact met engelen? do's en don'ts door Samantha
 
 Is er zo iets als een stappenplan om contact te maken met engelen? Is het zo dat je dit van iemand moet leren? Is het zo dat je alleen contact kunt hebben met engelen als je speciale gaven hebt of kan ik het ook? Dit zijn vragen die ik regelmatig krijg….. en de mensen die mij kennen weten het antwoord al ;-)Nee, je hoeft geen (meer...)


iMoeiteloos (leren) healen tips voor healers door Samantha
 
Healen is helemaal niet moeilijk toch zie  ik maar al te vaak dat cursisten het zichzelf knap lastig kunnen maken. Twijfel, onzekerheid, en ook het 'niet kunnen voelen' spelen hier vaak in mee. Zonde als je jezelf hierin blokkeert want healen mag een fijne ervaring zijn. Gelukkig zie ik in de workshops de spanning al vrij snel van de gezichten verdwijnen en plaatsmaken voor een brede glimlach. Wat si er dan gebeurd waardoor het wél lukt? Mijn ervaring is (meer....)