Mijn eerste medicijnreis maakte ik in 2016. Na een intensieve periode van verdieping in de materie en alle praktische obstakels die overwonnen moesten worden, waagde ik de sprong. Juist die zorgvuldige voorbereiding gaf een bedding om het los te kunnen laten. Ik maakte de meest onvergetelijke innerlijke reis van mijn leven.

Tijdens die eerste sessie zei ik: ‘wauw, dit is waar ik altijd naar op zoek ben geweest, alles valt nu op z’n plek. Alsof iemand het lichtknopje heeft aangedaan daar waar het altijd donker was.’

Ik ervoer het als 10.000 therapie uren in één. Echt bizar en bijzonder en zoveel meer waar geen woorden voor zijn…

Ik voelde toen in iedere vezel, dit heb ik door te geven aan anderen. Dit móet voor meer mensen bereikbaar worden.

Van begeleiden naar opleiden

Na mijn eerste reizen begon ik zelf cliënten te begeleiden op hun reis, inmiddels heb ik al meer dan 70  medicijn reizen mogen begeleiden. En toen kwam de vraag of ik mijn kennis en ervaring niet door wilde geven aan therapeuten die hun cliënten heling op nog een nog diepere laag wilden bieden.

Inmiddels staat de 3e groep gepland en ben ik ontroerd van het rimpeleffect dat nu al ontstaat. Cliënten die al zo lang worstelen met zichzelf, met trauma vinden eindelijk wat ze al zo lang zochten.

De eerste groep therapeuten was als een ontdekkingsreis, fantastisch, magisch, ongelooflijk bijzonder en intens!! Ik ben zó ongelooflijk dankbaar dat deze therapeuten nu op hun beurt cliënten een weg uit trauma kunnen bieden!

Ben je op zoek naar een therapeut die jou kan begeleiden op zo’n bijzondere medicijn reis? Mail ons dan even in welke regio je iemand zoekt en wij brengen je graag in contact! 

Training psychedelische therapie

Dit traject hier op deze pagina is bedoeld voor professionals die ervaring hebben met cliënten met trauma en ook al enige ervaring met het zelf ondergaan van psychedelische reizen. Enige ervaring met psychedelica, liefst in therapeutische setting is een vereiste. Ervaring met bijvoorbeeld truffels of ayahuasca is ook nuttig als basis voor deze training.

Waar het om gaat is dat dat je zelf al bekend bent met hoe het is om je over te geven aan een psychedelisch middel dat ingezet wordt als medicijn, als therapie.
Je gaat in deze training zelf leren hoe je reizen met dit speciale medicijn kunt begeleiden van A tot Z.

Ik heb een fantastische reis gehad, kreeg inzichten die ik niet voor mogelijk had gehouden. Ik vroeg mezelf steeds in de dagen erna, is het echt? Is het nog steeds zo? Ja, het is echt en het blijft! Nog steeds. Ik ben al jaren bezig met trauma, ik had dit niet verwacht, zo bijzonder en zo helend en dat in slechts 1 dag.

Eva

Om mij zelf te helen maar ook mijn cliënten verder mee op reis te kunnen nemen heb ik vele reizen in mezelf gemaakt met diverse substanties. De meer dan 70 reizen die ik mocht begeleiden waren veelal aan cliënten met vroegkinderlijk trauma en structurele dissociatie.

Dit medicijn kan, wanneer het op de juiste manier ingezet wordt, diepe trauma’s helpen helen. Het is heel belangrijk om zelf te ervaren wat het met je doet. Je kunt een ander maar zover mee op reis nemen als je zelf bent geweest…

Je gaat daarom in deze training de reizen 1 op 1 onder mijn supervisie uitwisselen. Want kennisoverdracht is ontzettend belangrijk maar de ervaring zelf is minstens zo belangrijk. Dat betekent dat je een reis als cliënt zult ervaren en ook zelf een volledige reis gaat begeleiden.

In die periode van voorbereiden werd ik enorm geraakt deze prachtige TED talk van Ben Sessa, het was alsof hij me over de drempel trok….

Graag neem ik je mee in de wonderlijke wereld van het therapeutisch werken met dit medicijn. Dat gaat veel verder dan ‘trip sitter’ zijn. Het gaat over heling van trauma, hoe je bijvoorbeeld gebruik maakt van
de oxytocine die vrijkomt om een stuk heling in de hechting te herstellen.

Door óók met de dynamiek van de therapeutische relatie te werken, wordt de reis pas echt therapeutisch. Dit medicijn wordt niet
voor niets revolutionair genoemd, er is nog geen andere therapie die zó succesvol is bij PTSS.

Ayahuasca neemt je over, dit medicijn neemt je mee.

 

Waar ik getuige van mag zijn tijdens deze speciale dagen is intens, ontroerend en indrukwekkend.

Ik ervaar het als een voorrecht om erbij te mogen zijn wanneer iemand weer in verbinding komt met zijn heelheid, wijsheid en eigenliefde.

De dagen zijn zeker geen ‘makkie’, ook de pijn wordt aangeraakt maar wel vanuit verbinding met liefde en veiligheid en dit opent deuren die voorheen gesloten bleven.

Het is vaak life changing.

Zo nabij te mogen zijn als begeleider, getuige te mogen zijn van zo iets bijzonders is heel indrukwekkend. Ik dacht dat doen we wel even maar het was ook wel een uitdaging. Je maakt een turbo groei door in je ontwikkeling als therapeut. Ook mijn 'normale' sessies gaan dieper nu ik deze reizen begeleid. 

Marc

Zorgvuldigheid, veiligheid, know-how en expertise

Dit is een medicijn waar we zorgvuldig mee om moeten gaan, de
begeleiding is bepalend in het therapeutische effect. Het is dus belangrijk dat je weet wat wel of niet helpend is.

Graag wil ik mijn schat aan kennis en ervaring met je delen. Samen een deep dive maken in het therapeutisch inzetten van dit prachtige middel. Daarnaast natuurlijk alle belangrijke dingen die je moet weten over de voorbereiding, wanneer kies je wel/niet voor dit medicijn, de intake, de dosering, contra indicaties, risico’s etc.

Maar ook het voorgesprek, de reis zelf en natuurlijk de nazorg en integratie van de reis komen uitgebreid aan bod.

En nog veel meer… 😉

Het is heel intiem om zo'n reis te mogen begeleiden en als therapeut maak je ook een enorme groei door.

Siska

Vragen over de inhoud?

Mocht je vragen hebben over de inhoud, laat het me dan gerust weten.
Na deze training heb je een goede degelijke basis om zelfstandig medicijn sessies te begeleiden (van zo’n 6 uur) op een zorgvuldige, verantwoorde en veilige manier.

Daarnaast is er de mogelijkheid is om na afloop van de
training supervisie met mij af te spreken mocht je daar behoefte aan hebben.

Wauw ik voel diepe dankbaarheid voor het mogen begeleiden van vrouwen op hun innerlijke, maar ook kwetsbare reis naar heling. De zachtheid van dit medicijn zorgt voor transformatie op lagen waar we doorgaans niet bij kunnen.

Mariska

Praktische informatie over de training

Data en tijden:  (vol)  binnenkort worden nieuwe data ingepland, interesse? Stuur dan een mailtje naar info@centrumpuur.nl

 • Dag 1: dinsdag 30 januari van 10-17 uur
 • Dag 2: woensdag 31 januari van 9.30 uur tot uiterlijk 17.30 uur
 • Dag 3: dinsdag 13 februari van 10-17 uur
 • Dag 4: woensdag 14 februari van 9.30 uur tot uiterlijk 17.30 uur
 • Dag 5: dinsdag 27 februari van 10-17.00 uur

 

Wat gaan we doen?

 • 1e dag: Alle basis info die je moet weten voordat je gaat werken met dit medicijn.
 • 2e dag: Je ondergaat of geeft een medicijn reis van +/- 6 uur
 • 3e dag: Verdiepende lesstof en terugkijken op gemaakte reizen
 • 4e dag: Je ondergaat of geeft een medicijn reis van +/- 6 uur
 • 5e dag: Integratie, verfijning, verdieping, sharing

De 2e en de 4e dag zijn ‘reis dagen’. We starten deze dagen om 9.30 uur en zullen uiterlijk om 17.30 uur klaar zijn. De overige dagen (dag 1, 3 en 5) zullen van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn.

De reizen maak je in tweetallen, ieder tweetal heeft een zoveel mogelijk afgescheiden ruimte. Je reist dus niet allemaal in dezelfde ruimte.

Je komt in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. In deze intieme setting is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en inbreng.

Een overzicht van wat inbegrepen is en je investering:

 • 5 trainingsdagen waarvan 2 extra lange (reis)dagen.
 • Zuiver en getest medicijn en capsules voor de reizen zijn inclusief
 • Natuurlijk koffie, thee, water en diverse versnaperingen (let op, je lunch breng je zelf mee!)
 • Een uitgebreide PDF van de PowerPoint presentatie per e-mail.
 • Kant en klare documenten die je aan cl. kunt versturen, denk aan een risico verklaring maar ook een uitgebreid document ter voorbereiding op de sessie.

Extra:

– Een groepsapp waarin jullie samen kunnen uitwisselen en waar ik zelf ook gedurende de hele training aanwezig en bereikbaar ben voor vragen.

– Een Inner Essence Journey! Samen als groep nog een heerlijke innerlijke reis om alles diep te integreren, verankeren en te bekrachtigen voor de toekomst.

Betaal opties
Je investering voor deze  exclusieve 5 daagse training is € 1250,- excl. btw.

Betaling in twee termijnen is mogelijk. Je betaalt dan in 2 termijnen van €650,- exclusief btw.

Heb je interesse?

Mail me voor meer informatie en vermeld gelijk even wat je ervaring is als professional en met psychedelische reizen.

Ik kijk uit naar onwijs mooie en vervullende dagen!

Lieve groet,
Sam

info@centrumpuur.nl